Szégyen: az Együtt-Párbeszéd képviselői nem támogatták a pedofil bűnözők nevelési tevékenységtől való eltiltását

Hírek
Szabó Szabolcs (Együtt), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Szelényi Zsuzsanna (volt Együtt, most pártnélküli) független képviselő nem szavazták meg a parlamentben a pedofil bűncselekményeket elkövető személyek nevelési tevékenységtől való örökös eltiltását tartalmazó törvénymódosítást.

A jelenlévő 187 képviselőből minden fideszes, KDNP-s, jobbikos, MSZP-s, LMP-s és független (Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter) képviselő igennel voksolt a jogzsabálymódosításra. Csak az Együtt-Párbeszéd két politikusa és a már tőlük is független, független képviselő Szelényi Zsuzsanna nem támogatta azt.

A döntés alapján – ami a szóban forgó liberális képviselőknek valamiért nem nyerte el a tetszését – a Btk. így módosul: „A nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetőjét, ha a bűncselekményt tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követte el, végleges hatállyal el kell tiltani bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. ” Illetve: „A kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény elkövetőjét el kell tiltani bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Különös méltánylást érdemlő esetben a foglalkozástól eltiltás kötelező alkalmazása mellőzhető.”

Hogy vajon mi is a baja ezekkel az intézkedésekkel az ellenzéki Együtt-Párbeszéd politikusainak, az rejtély. Vajon a liberális emberjogi szabályok fontosabbak számukra, mint gyermekeink biztonsága? Egy tartózkodó szavazat is lehet szégyenteljes. Ez most ez a kategória.

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink