Százezreket visszahozhat az utasbiztosítás

Hírek Figyelo.hu

A nyári utazásokra érdemes biztosításokat kötni, ezzel sok kellemetlenségtől és kiadástól kímélhetjük meg magunkat a CIG Pannónia biztosító szerint. A vállalat külön hangsúlyozza a mind belföldi, mind külföldi utazók számára az assistance szolgáltatásait, melyek minden egyéni biztosítással rendelkező CIG-ügyfél számára elérhetőek.

A belföldi turizmussal kapcsolatban kiemelik, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ szerint

havi több mint 1 millió vendégéjszaka-foglalást rögzíttek a nyári hónapokra.

A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése szerint a magyarok 70 százaléka tervez egy éven belül belföldi utazást, a legtöbben pedig a Balatonhoz látogatnának el.

Erre a CIG is készül új, assistance szolgáltatásaival, mely a cég egyéni folyamatos díjas biztosítással rendelkező ügyfelei számára érhető el. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával együttműködve kibővítik a BalatonHelp nevű alkalmazásukat, mely GPS alapján küldi a segítséget.

Ezt a szolgáltatást szerettük volna kiegészíteni és a Balatonon nyaralókat segíteni abban, hogy még biztonságosabban teljen a vakáció.

– mondta Polányi Zoltán, a CIG Pannónia vezérigazgatója, aki arról is beszélt hogy az ügyfelek két BalatonHelp-csomag közül választhatnak, attól függően, hogy a parton vagy egy hajón töltik a nyaralásukat.

A cég a külföldi utazásokra is készül, hiszen ezen a éren is nagy a bizonytalanság, így a magyar biztosítási piacon elsőként a CIG-ügyfeleknek érhető el a Flight
Refund refundpass+ elsőbbségi szolgáltatása.

Konganak az ürességtől az európai hotelek

Ennek értelmében az Európai Unió területéről induló vagy európai légitársaság által üzemeltetett járat több mint három órás késése vagy törlése esetén a Flight Refund azonnali kompenzációt fizet.

Az uniós jogszabályok alapján ez az összeg kb. 250-600 euró, azaz 80 ezer és több mint 200 ezer forint között lehet.

A cég ezt az összeget előlegezi meg még a behajtási folyamat sikeressége előtt.

A konstrukcióban késés vagy járattörlés esetén így már 8 napon belül pénzükhöz juthatnak a biztosító ügyfelei.

(Borítókép: Bors / Knap Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink