Századvég: a magyarok szerint a bevándorlás miatt támadják a Fideszt a Néppártban

Hírek
A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az Európai Néppárt azért akarja kizárni a Fidesz-KDNP-t, mert Brüsszel bevándorláspárti, nem támogatja a magyar kormány családvédelmi erőfeszítéseit és a keresztény kultúra megtartását, valamint Soros György és Jean-Claude Juncker pedig bosszút akarnak állni a kormányzati kampány miatt.

Hetek óta fontos téma az Európai Néppárt és a Fidesz viszonya. Egyesek ki szeretnék zárni a magyar kormánypártokat az európai pártcsaládból, mások pedig kiálltak a Fidesz néppárti tagsága mellett.

A Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatása ezt a kérdést járta körül és megkérdezték a választókat, mit gondolnak az ügyről. A megkérdezettek 72 százaléka hallott a Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról, elsöprő többségük pedig úgy látja, szerepet játszik a Fidesz tervezett kizárásában az, hogy Magyarország meg akarja védeni Európa keresztény kultúráját, de Brüsszel ezt elutasítja.

A válaszadók 61 százaléka szerint a kizárás felmerülése mögött Soros György és Jean-Claude Juncker bosszúja is meghúzódhat a bevándorláspártiságukat kritizáló kormányzati kampány miatt. A megkérdezettek 58 százaléka szerint az is szerepet játszik a tervezett kizárásban, hogy a kormány a migráció helyett a családokat támogatná, de Brüsszel ezt szintén elutasítja.

Borítófotó: Simicskó István honvédelmi miniszter konvoja a magyar-szerb határon, Hercegszántó közelében 2017. december 14-én. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)