Szánalmasan vergődik a portfolio.hu, hogy kisebbítse a kormány érdemeit

Hírek
A portflio.hu gazdasági portál arra tett kísérletet, hogy bebizonyítsa, nem is létezik magyar bérrobbanás, de ez ugyanakkora erőlködés, mint amikor arról próbálták meggyőzni a közvéleményt: Románia lehagyja Magyarországot.  

Hosszú, izzadságszagú elemzésben bizonygatta a portál szerzője, hogy a régóta tartó magyar bérnövekedés nem is akkora, mint amekkorának tűnik. “A >>nagy bérrobbanás<< keltette zaj csak Magyarország határain belül hallatszik” – írja.

Érthetetlen, miért vállalkozik a gazdasági portál arra, hogy ilyen szürreális elemzésbe bocsátkozzon, hiszen a számok magukért beszélnek.

A bruttó átlagkeresetek 2009 és 2017 között másfélszeresükre nőttek, a nettó átlagkeresetek pedig még ennél is nagyobb arányban 160%-kal gyarapodtak. A reálértékük, vagyis az inflációval korrigált értéke a bruttó kereseteknek 24%-kal, a nettónak pedig 33%-kal emelkedett az elmúlt 8 évben. Ezen nincs mit magyarázni.

Nem ez az első olyan próbálkozása a portfolio.hu-nak, hogy rossz képet fessen a magyar gazdaság állapotáról. Két héttel ezelőtt egy videóban próbálták arról meggyőzni a közvéleményt, hogy Románia lehagy minket, amit szintén nem hagytunk szó nélkül.

Borítófotó: Főznek a GasztVitál Csoport új főzőkonyhájában a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolában Miskolcon

Ezek is érdekelhetnek

További híreink