KOZMOS: Szak Zsuzsanna az új elnök

Hírek figyelo.hu
A 2024-es KOZMOS Közgyűlés döntése alapján május 7-től Szak Zsuzsanna tölti be a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) elnöki tisztét – közölte a Henkel Magyarország.

Szak Zsuzsanna, a Henkel Magyarország Kft. Consumer Brands üzletág igazgatója széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a kozmetikai, mosó- és tisztítószer üzletágakban. Pályáját a food szektorban a Frieslandnál kezdte, később a non-food szektorban az EVM Zrt-nél folytatta, mint marketing menedzser. Ezt követően számos olyan külföldi területen tevékenykedett, ahol nemcsak regionális, de európai kitekintésű vezetői tapasztalatot is szerzett. Korábban a Colgate Palmolive Közép-Kelet Európáért felelős Group Brand Menedzsere volt, majd Bázelben és Rómában a cég európai innovációs csoportjában töltött be stratégiai és innovációs pozíciókat. Karrierjét a Henkelnél Bécsben, mint CEE marketing vezető folytatta. 2020-ban tért haza Magyarországra, a Henkel kozmetikai üzletágért felelős igazgatói pozíciójába, majd a kozmetikai és mosószer részlegek egyesítésével bízták meg, így lett az összevont üzletág igazgatója.

Szak Zsuzsanna a KOZMOS elnöki stafétabotját Budaházy Pétertől, a Hélia-D és számos más kozmetikai márka és cég tulajdonosától és ügyvezetőjétől vette át.

A KOZMOS kiemelt szerepet játszik a magyarországi kozmetikai és háztartás-vegyipar képviseletében, mind itthon és Európában. A közelgő tanácsi elnökségre való tekintettel Magyarország várhatóan nemzetközi területen is kiemelt szerepet fog játszani ebben az évben, amely szakértői munkában a KOZMOS is örömmel fog részt venni. – nyilatkozta az új elnök.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink