Swarovski kristályokkal turbózzák fel a jövő autóit

Hírek vg.hu
Kristályba ágyazott ledképernyővel szerelik fel a prémium kategóriás járműveket. A Continental és a Swarovski együttműködésének keretében új luxuseszközzel szerelik fel az autókat.

Különleges új kijelzőt mutatott be a 2024-es Consumer Electronics Show-n a Continental technológiai vállalat. Az Swarovskival közös projekt keretében megalkotott úgynevezett Crystal Center Display a prémium kategóriás járművekbe gyártott termék, amelyet egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására

A 10 hüvelykes kijelző a legújabb microLED technológián alapul, ami magas fényerő- és kontrasztszintet biztosít. A képet generáló microLED panelt egy művészien megkomponált kristálytestbe tervezték a mérnökök, ami lebegő tartalom illúzióját kelti. A kijelző és a valódi kristály egyedülálló kombinációját a Continental a Swarovski Mobility-vel együttműködésben fejlesztette ki, melyért a vállalat a CES 2024-es Innovációs Díjában részesült a „járműtechnológia és fejlett mobilitás” kategóriában.

„A Crystal Center Display-jel szeretnénk a feje tetejére állítani az autók belsőépítészeti világát, valamint innovatív fókuszpontot teremteni a jövő prémium járművei számára. Olyat, amely felkelti a figyelmet és az érzelmekre is hat. Eltávolodunk az egyszerű információmegjelenítéstől, és azt magasan személyre szabott felhasználói élménnyé varázsoljuk” – nyilatkozta Boris Mergell, a Continental felhasználói élmény üzletágának vezetője.

A bemutatott Crystal Center Display kulcsfontosságú vezérlőelem, amely az információ lejátszás középpontjában áll, az ember és a jármű közötti interakciót helyezve előtérbe. A német autóipari vállalat és a Swarovski együttműködésének keretében az osztrák vállalat szakembereinek sikerült egy olyan finom, de rendkívül tartós kristályházat megalkotniuk, amely megfelel a járműben történő használat optikai és műszaki kihívásainak. A színezett, feltűnő és átlátszó elem lehetővé teszi, hogy a vezető és az utasok egészen a mögötte lévő középkonzolig átlássanak. Az elegáns összkép kiemeli az egyedi karaktert és dizájnt.

A Continental mérnökei számára különleges kihívást jelentett, hogy a kijelzőt a színezett kristálypanelbe vetítsék, és mindent egy sima egységbe olvasztva jelenítsenek meg. Ez azt az illúziót kelti, hogy a megjelenített tartalom szabadon lebeg a kristályban, melynek eléréséhez microLED technológiát alkalmaznak. A kijelzők önvilágító pixelekkel rendelkeznek, így sokkal nagyobb fényerőt és kiváló kontrasztot kínálnak, mint a hasonló technológiák. A beépített új generációs képernyőtechnológiával olyan új luxusbelső koncepciókat nyitnak meg, amelyek meghatározhatják a jövő autóit.

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: Continental

Ezek is érdekelhetnek

További híreink