Svindli!

Hírek
Az ember e hihetetlenül toleráns világtörténelmi korszakban – melynél el- és befogadóbb talán csak a sztálini szovjet éra volt, elfogadva bármely egyszerű központi bizottsági tag jellemhibáit és befogadva a népesség jelentős részét a vonzó, frissen épített munkatáborok sokaságába – valahogy belefásul a nyakló nélkül ömlő hülyeségbe, amellyel Moszkva kifáradásával most Brüsszel korifeusai szolgálnak.

Itt van korunk pestise, a nyakló nélkül a védtelen Európára ömlő, fenyegető bevándorló-özön. Mikor az ember már kedvére kikacagja vagy éppen kidühöngi magát, kezdi megunni azt, hogy e jámbor, jobb sorsra érdemes európai vezetők, élükön egy eszement alkoholistával, ez esetben is szinte csak a legsúlyosabb hülyeségeket nyomják. Miközben ég a ház, naponta becstelenítik meg a német lányokat és verik fél hülyére az eurócentekért kirabolt svéd vagy belga nyugdíjasokat.

Mindeközben az egykor még kontinenseket hódító, civilizációt teremtő, gőgös és hatalmas erejű kontinens vezetői mintha a holdban élnének. Vagy szóvá sem teszik a végveszélyt, mintha nem szemeik előtt folyna egy új „tengeri népek” vándorlása; vagy felszólalnak, de úgy. mintha az egykori SZKP KB BV három órás ülésén lennének. Pedig ezekre az új tengeri népekre érdemes odafigyelni. Az első, Európát a kora ókorban a tenger felől elérő, irgalmatlan vándorlási hullámok a Krisztus előtti 13. században egész civilizációkat mostak el a Földközi tenger keleti medencéjében. Például a dór vándorlás következtében „nemcsak a mükénéi királyi udvarok bürokráciája és ezeknek fejlett írásbelisége szűnt meg, hanem az emlékezetből kiesett még az a puszta tény is, hogy az akhájok valaha ismerték a betűvetést”.

De kit érdekel mindez? Hiszen itt a „szép, új világ”, felépült az új Szovjet-Európai Unió, melynek fővárosában reggeltől estig megy a svindli. Az asztalra csapott lapokról mindenki tudja, hogy biztos nem a szépen sorrendben lerakott hetes, nyolcas, kilences, tízes hever egymáson..

És akkor jön ez a Sebastian Kurz nevű fiatalember, foglalkozására nézve osztrák kancellár, és svindlit kiált, felcsapva a letett paklit. Azt mondja: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket. A Nagy Európai Parti kártyapartnerei vérvörös szemekkel merednek rá, csuklójukon hájas zsírtól homályosodnak el a Doxa-karórák. Egy lakáj kinyitja az ablakokat.

Jó reggelt! Lehet a beáradó, reggeli fényben a letett lapokat vissza nézegetni. Ki mondott igazat?

Borítófotó: MTI /Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink