Svéd választások: a nap folyamán több jobboldalit is megfenyegettek a “bátor” antifasiszták

Hírek
Tombol az “antifasiszta tolerancia” Svédországban. Egy politikusnőt és egy kismamát is megfenyegettek agresszív férfiak a szavazókörök közelében.  

A Sunday Express tudósítása szerint három ember is durva verbális fenyegetéseket kapott az egyik szavazókör környékén Nynäshamn községben. Az egyikük egy állapotos nő, Emilia Orpana volt, aki a Svéd Demokraták tagja. 

Orpana nyilatkozata alapján az erőszakos személyek üvöltöztek vele, ribancnak”, rasszistának nevezték, és gyilkossággal is fenyegetőztek. Hozzátette: “rettegtem, hogy hasbavágnak, mivel állapotos vagyok”.

De még a baloldaliak és liberálisok által sűrűn csuklóztatott “szalonképes” konzervatívok sem úszták meg mind szárazon a mai napot. A Mérsékeltek pártjának politikusa, Ann Heberlein arról számolt be, hogy Lund városában a szavazókörön kívül odalépett hozzá egy férfi és “p*csának”, “fasisztának”, valamint “ribancnak” nevezte. A férfi annak a véleményének is hangot adott, miszerint Heberlin minden jónak az ellensége”, és egész Svédország gyűlöli őt.

A politikus elmesélte, hogy egyetlen, a közelben lévő férfi sem volt hajlandó közbelépni a férjét kivéve. Egyébként amikor a férj odalépett, a “bátor” igazságharcos azonnal továbbállt.

Mi magyarok csak kullogunk ezután a modern és civilizált politikai kultúra után…

Mellesleg pár napja a bevándorlásellenes Svéd Demokraták elnöke is kapott halálos fenyegetést. Jimmie Akessont az Iszlám Állam zászlajával díszített levélben visszalépésre szólították fel, valamint lefejezéssel fenyegették meg őt és négyéves kisfiát.

Borítófotó: (MTI/EPA/TT/Johan Nilsson)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink