Sűrítik a tram-train járatokat Hódmezővásárhely és Szeged között

Hírek Helmeczi Zoltán
Január 10-étől hétköznaponként a reggeli és a délutáni időszakokban hét plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje. Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok – közölte a MÁV-Start.

A vasúttársaság közleménye szerint a vasútvillamos nagy népszerűségnek örvend a térségben munkanapokon és hétvégén egyaránt, egyre több utas választja.

Az ünnepek alatt is sokszor százszázalékos kihasználtsággal közlekedtek a tram-train járatok, amelyeket április 15-ig minden utas ingyenesen vehet igénybe.

Arról is beszámoltak, hogy az utasforgalmi próbaüzem időszaka alatt a Stadler Rail Valencia képviselőinek irányításával végzik a MÁV-Start szakemberei a járművek karbantartását. A hatóság által előírt utasforgalmi próbaüzem ideje alatt előfordulhatnak még kisebb-nagyobb meghibásodások, technikai-műszaki problémák. Ha pedig a járművek utóhangolása bármilyen tekintetben szükségessé válik, azt a gyártó Stadler magyarországi mérnökcsapata az érvényes szerződés keretében haladéktalanul, a nap 24 órájában elvégzi – közölték.

(Borítókép: MTI/Rosta Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink