Steve Bannon ringbe száll Soros György ellen

Hírek
Steve Bannon, Donalt Trump amerikai elnök volt főtanácsadója és vezető stratégája, valamint a Breitbart című konzervatív lap egykori ügyvezetője “The Movement” (A Mozgalom) néven alapítványt hoz létre. Ennek célja, hogy különböző módokon segítse a 2019-es európai parlamenti választáson induló bevándorlásellenes, hazafias, jobboldali pártokat. Továbbá az amerikai szakember célként nevezte meg a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvánnyal való szembenállást is.  

Az egyesült államokbeli jobboldal fenegyereke az elmúlt hónapokban

arra áldozta idejét, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítson ki a hazafias és bevándorlásellenes pártok, valamint civil szervezetek között – írja az Origo.

Bannon támogatásáról biztosította márciusban Matteo Salvinit, jelenlegi olasz belügyminisztert és pártját a Ligát. Járt az Alternatíva Németországért (AfD) frakcióvezetőjénél, Alice Weidelnél. Ezt követően részt vett a francia Nemzeti Gyűlés (korábban Nemzeti Front) kongresszusán, ahol Marine Le Pen pártelnökkel tárgyalt. Jóó viszonyt épített ki Nigel Farage-al, az euroszkeptikus brit Függetlenségi Párt (UKIP) vezetőjével. Valamint eljött Budapestre is az “Európa Jövője” című konferenciára előadást tartani, ami után találkozott Orbán Viktorral is.

Budapesti előadásában többek közt úgy fogalmazott: “a nyugati liberális elitnek az a problémája Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy harcba száll a határok védelméért, meg akarja őrizni Európa keresztény kultúráját és ezek által világpolitikai szereplővé vált.

Múlt hét szerdán pedig Bannon interjút adott a The Daily Beast című amerikai hírportálnak. Ekkor jelentette be a stratéga, hogy “The Movement” név alatt non-profit alapítványt hoz létre, amely kampányüzenetek jobb megfogalmazásával, elemzésekkel, közvélemény-kutatások rendezésével és más innovatív módon segítené a 2019. májusi EP választásokon induló, bevándorlásellenes, hazafias, jobboldali pártokat.

Az igazi célja a szervezetenek viszont Soros György kártékony ténykedésének ellensúlyozása lesz. Tudniillik a bevándorláspárti spekuláns 1984-től napjainkig nagyjából 32 milliárd dollárt költött különböző liberális és migránspárti ügyek támogatására. Tette mindezt kormányokat megkerülve álcivil szervezeteken keresztül.

A mindenfajta legitimást megkerülő milliárdos filantróp a nyílt társadalom hamis illúzióját akarja megvalósítani. Támogatja az illegális bevándorlást, a határok lebontását és a nemzetállamok szétzúzását. Ezért is látja úgy Bannon, hogy a patrióta és az illegális migrációt ellenző pártoknak kell megszereznie a strasbourgi Európai Parlamentben a képviselői helyek egyharmadát.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink