Soroshoz köthető külföldit vettek őrizetbe a Parlament előtti tüntetések után

Hírek
A szerdai rendbontások után harmincöt embert vettek őrizetbe, ezek között több külföldi személy is található - értesült a Magyar Idők. Kilenc rendőr szenvedett sérüléseket a gyülekezési jogukkal visszaélők emberek támadásai miatt.  

A Parlament előtti erőszakos tüntetések után harmincöt embert vettek őrizetbe, ezek közül többen külföldiek, informálták a Magyar Időket, s a forrás azt is hozzátette: egyikük Soros Györgyhöz kapcsolható szervezet aktivistája.

Ám nem csak az úgynevezett „civilek”, hanem politikusok is részt vettek a rendőrök provokálásában: Nyakó István, szocialista szóvivő többször is feltűnt az egyenruhásokat hergelő társaságban.

A fővárost felforgató erőszakos tüntetők jobboldali újságírót is megtámadtak. Bede Zsoltot azért ütötték le, mert számon kérte a randalírozók, hogy miért lopják el és teszik tönkre a szegény gyerekeknek szánt szánkókat.

A Társaság a Szabadságjogokért álcivil szervezet a tömegoszlató eszközök jogellenessége ellen szólalt fel, miközben a tüntetők rendőrökre támadták. Az egyenruhások megdöbbentek a randalírozók erőszakosságán.

Mindeközben Szegeden megrongálták a Fidesz helyi irodáját, vidékre is átterjedt tehát az értelmetlen vandalizmus.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink