Soros támogatásának visszaadására kötelezték az Amnesty Internationalt

Hírek
Mintegy 43 millió forinttól (137 ezer euró) kell megválnia az Amnesty Internationalnek Írországban, mivel a Soros Györgytől kapott támogatás megsértette az ír törvényeket - írta meg a The Irish Times.  

Az illetékes hatóság azért kötelezi a Soros-szervezetet a pénz visszatérítésére, mert az megsértette a kampányfinaszírozásról szóló írországi törvényt. A szabályozás szerint külföldi támogatók nem finanszírozhatnak olyan szervezeteket, amelyek érdekeltek a választásokban vagy a népszavazásokban. Magyarán egyes NGO-k is beletartoznak a politikai tevékenységet végző szervezetek körébe az ír törvények szerint. Így van ez az Amnesty Internationallel is, amely egyébként a “My Body My Rights” (“Az én testem, az én jogaim”) nevű kampányára kapta a pénzt Sorostól. A kampány célja, hogy visszavonják az abortuszra vonatkozó törvényeket.

Márpedig ez politikai tevékenységnek számít Írországban, amivel kapcsolatban világosan szól a törvény. Még jó, hogy a “putyinizálódó” Magyarországon nem számítanak jogilag politikai szervezeteknek a Soros által támogatott NGO-k, és támogatásból is annyit fogadhatnak el, amennyit akarnak. Csak annyit kell tenniük az évi 7,2 millió forintnyi támogatást elfogadóknak, hogy ezt bejelentik, és kiadványaikon megjelenítik a “külföldről támogatott szervezet” szöveget.

Büszkék lehetünk! Az Amnesty International írországi szervezetének szemében most biztos “bezzegország” lettünk.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink