Soros-katona fenyegette meg Lengyelországot, Romániát és Magyarországot

Hírek
Az egyetlen valódi demokrácia – természetesen a liberális – újabb lánglelkű védelmezője rúgott bele, a globalizmussal szembeni függetlenségét megőrizni akaró Lengyelországba, Magyarországba és Romániába. Ez úton is üdvözlöm a románokat, a minden bizonnyal bővülő klubban.  

Goran Buldioski, az Open Society Foundations európai igazgatója, vagy ha tetszik, az Európai Nyílt Társadalom Kezdeményezés igazgatója, egyszerűbben: Soros katona. Jött a parancs, hát gépéhez kuporodott, s írt. Ilyeneket: a civil szervezetek nem feltétlenül kormányellenesek, de megbélyegzésük célja, hogy aláássa hitelességüket, ha eltérő nézőpontot alakítanak ki. Az a csúf bélyeg nem több, minthogy kiírják honlapjukra külföldi támogatóikat. Nem véletlen tán, amiért azonnal káini szégyenbélyegre gondolnak, amely jelet Isten a testvérgyilkos homlokára nyomott.

Egy korábbi interjúból kitetszik Buldioski katona demokráciáról alkotott felfogása, amikor a nemzeti konzultációval kapcsolatban kijelentette: nincs értelme a néppel konzultálni, a konzultációnak a Parlamentben, az érdekelt felek, a civilek, a támogatók és mások között kéne folynia. Tehát a „nép” egy részét képviseljék az erre felhatalmazott képviselők, a többieket az önjelölt civilek? Mert mi, a nép, hülyék vagyunk, ezért ne nagyon szóljunk bele a sorsunk alakításába? Vagy egyszerűen kit érdekel a véleményünk? A civileket (és itt az NGO-kra gondolok) – akik érdekes mód katonák – biztosan nem. A megválasztott képviselőket ellenben annál inkább, feltéve, ha még igényt tartanak a nép voksaira.

Emberünk a migrációt elkerülhetetlen trendnek véli. A halál is elkerülhetetlen, mégsem tüsténkedünk mielőbb sírba szállni. Igyekszünk úgy élni, hogy az utolsó ítélet ne nagyon fájjon. Netán Buldioski katona és bajtársai is igyekezhetnének olyan állapotokat teremteni Afrikában és a Közel-Keleten, hogy elejét vegyék az elvándorlásnak. Aggodalmaskodhatnának az ottani demokrácia-deficit miatt.

Mostani cikkében „az elkerülhetetlen trend”, s az azt érintő nemzeti konzultáció kapcsán megállapítja: a muszlimellenes előítéleteket a mélyen szunnyadó antiszemita gyűlölettel elegyíti. Bezárult a kör, ha Sorost mondunk, antiszemiták vagyunk, ha migránst muszlimellenesek. Így lehet mederbe terelni a szólásszabadságot, kijelölve két partját. A kérdés az: miért ő, ők jelöljék ki? Az önjelöltek. Ez egy ilyen demokrácia, az önjelöltek megmondják, mi a helyes. Orwell az 1984-ben megjósolta, amikor efféle szavakat alkotott: újbeszél, újragondol, a múlt változtathatósága.

Már volt szerencsétlenségünk megtapasztalni mindhármat, amikor muszka tankok tiporták sárba függetlenségünket. Azt a függetlenségünket, amit most kurucként igyekszünk megőrizni. Akkor a Nyugat odavetett minket a rusz medve mancsa elé. S nem csak minket, ugye „utolsó csatlósokat”, hanem a nácik és szovjetek által letiport, szétosztott Lengyelországot, a lengyelek, ugye, nem lehettek ellenségek, mégis vesztesek lettek. Miért más mondja meg, hogyan beszélhetünk, mit gondoljunk, milyen volt a múltunk? Az itt élők hülyék? Hülyék, mert úgy szavaztak, ahogy? Szabadon.

Mit kuruckodunk? Minek védjük határainkat? Miért akarjuk eldönteni, kivel óhajtunk egy országban élni? Ez mind olyan avítt, hisz Frank Engel, az Európai Parlament állampolgári jogokkal, bel- és igazságüggyel foglalkozó szakbizottságának tagja megmondta tegnap az M1 Híradójának: mindannyian migránsok voltunk. És továbbra is migránsok maradunk.

Frank Engel európai parlamenti képviselő, MTI

És ha nem értenénk, az egyre idegesebb „Európa” szavából, Buldioski katona fenyeget: a jelenlegi politikai körülményekre tekintettel, az Európai Unió fellépése nem lesz elégséges. Igen, így fenyegette meg cikkében a lengyeleket, románokat, magyarokat, hogy minden egykori szovjet gyarmat értsen belőle. Nem hagynak itt semmiféle V4-e, meg 3 tengert, csak az egységes és oszthatatlan Európai Egyesült Államokat, amelynek hivatalos államformája a kalifátus. Ez a píszi szabadság. Hát, vigyék innen a fenébe, mert az itteni népek nem kérnek belőle.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink