Soros György és a humánum

Hírek
Még, még, még, ennyi nem elég - így lehetne lefordítani szurkolói nyelvre Soros György legújabb migránspárti nyilatkozatát.  

Soros György ismét hozta a tőle elvárt színvonalat, azt mondta Berlinben a magyar köztévé kérdésére: azt gondolja, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. “Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is ezt” – fogalmazott. Soros ebben a nyilatkozatában a politikai menekültekről beszél, nem véletlenül, hiszen a háborúk elől menekülőkön minden jóérzésű ember segíteni szeretne. Azt azonban ő is nagyon jól tudhatja – hiszen minden statisztika ezt mutatja -, hogy ők csak egy nagyon kicsi töredékét képezik az érkezőknek.

A humanitárius szövege igazi “bullshit”, hiszen a polgárháború sújtotta Irakból és Szíriából sokkal kevesebben érkeznek, mint más országokból, így a békés Bangladesből, Iránból, vagy épp Pakisztánból. Az már más kérdés, hogy kinek is adják ki magukat ezek az emberek.   

Soros több millió “menekültről” beszél, miközben tehát megélhetési bevándorlókról van szó. Ők nem a fegyverek, hanem a jobb megélhetés miatt jönnek Európába.

Fárasztó mindezt újra és újra leírni, de Soros és NGO-i nem véletlenül beszélnek újra és újra menekültekről, a humanitárius segítségnyújtás fontosságáról.

Soros szereti magát a filantróp milliárdos szerepkörében feltütetni, de eközben a kőkemény, államokat tönkretevő arcát is felvillantja.

A legújabb – és a legnagyobb haszonnal kecsegtető – “humanitárius” projektjéhez egy kiváló üzleti tervet is kidolgozott. Rém egyszerű a képlete: mivel az Európai Unió hitelbesorolása AAA, tehát a legjobb kategóriába tartozik, vegyen csak fel hitelt, úgy évente kb. 30 milliárd eurót, és ebből támogassa az ide érkezőket. Ezt majd a kereskedelmi bankok megfinanszírozzák. Arról persze nem tesz említést, hogy a szóban forgó bankoknak kik is a tulajdonosai…

Azt is kitalálta, hogy felesleges a zöldhatáron jönniük a migránsoknak, ezután jöhetnek legálisan is, mindenkit be kell engedni. A tagállamoktól el kell venni a menekültkérelmek elbírálásának jogát, ezért csak Brüsszel legyen a felelős.

Összefoglalva, Soros számára óriási “befogadási üzletről” lehetne szó, ezért fejt ki lobbitevékenységet Brüsszelben, és most Berlinben is. Azokban a városokban, amelyeket nem is olyan rég véres terrormerényletek ráztak meg, amelyeket másod-, harmadgenerációs “menekültek”, vagy “bevánorlók” követtek el. Az áldozatok szempontjából teljesen felesleges a különbségtétel, a Soros által támogatott folyamat gyilkosai végeztek eddig európaiak ezreivel a nyugati nagyvárosokban.

Azonban a média még nem volt tele Soros részvétnyilvánításaival, vagy azzal, hogy elítéli a másod-, harmadgenerációs terroristák cselekményeit.

Vagy csak mi nem figyeltünk eléggé. Pedig a humánumnak – amelyre folyamatosan hivatkozik – itt kellene elkezdődne.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink