Soros és Juncker bosszúja: ultimátum a Néppárttól

Hírek
A Századvég álláspontja 10 pontban a néppárti ultimátumról.

Mi történt?

1. A magyar kormány elindított egy tájékoztató kampányt. A plakátokon Soros és Juncker szerepel, és egy mondat: „Önnek is joga van tudni mire készül Brüsszel!”.

2. A magyar tájékoztató kampány nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében. A kritikák szerint a kampány gyűlöletkeltő.

3. A Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak meg.

4. Ezt követően Manfred Weber, a Néppárt nevében ultimátumot adott a Fidesznek. Három feltételt kell teljesíteniük ahhoz, hogy ne zárják ki őket: Fejezzék be a Brüsszel elleni kampányt. Kérjenek bocsánatot. És végül, de nem utolsósorban, a Soros-egyetem maradjon Budapesten.

5. Válaszul a Fidesz közleményben tudatta, hogy a magyar választók akarata fontosabb, mint a néppárti tagság feltételéül megfogalmazott ultimátum teljesítése.

Mi az értelme annak, ami történik?

1. A néppárti ultimátum Soros és Juncker bosszúja.

2. A vita mögött az Európai Néppárt értékválsága áll. A néppárti alakulatok többsége támogatja a migrációt, üdvözli a multikulturális társadalmak létrejöttét és feladja a keresztény kultúrát.

3. A Fidesz ebben a három kérdésben nem hajlandó engedni, ezért jött az ultimátum.

4. A Néppárt úgy kalkulál, hogy a májusi európai parlamenti választások után, ha nem változtat, meg fog gyengülni. Ezért annak érdekében, hogy megőrizhesse domináns pozícióját a parlamentben, arra készül, hogy a bevándorláspárti baloldali, liberális és zöld pártokkal kössön koalíciót. Ennek a tervnek az akadálya a Fidesz.

5. Ha megvalósul a néppárti mesterterv, akkor május után az Európai Parlamentben két nagy erőcsoport áll majd egymással szemben: a bevándorláspárti establishment erők, a régi elit, benne a Néppárttal és a migrációt megállítani akaró, Európa keresztény kultúrája mellett elkötelezett, és az európai polgárok mellett álló nemzeti erők. Erről szól az ultimátum által előidézett helyzet.

Borítófotó: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)