Soros dollármilliókat fektet a nemzetközi médiába

Hírek
Soros György sosem sajnálta a dollármilliókat a média támogatására, ment is a pénz oda, ahol a „függetlenség” látszatát keltve lehozták a milliárdos által képviselt nézeteket. Nyitott társadalom, multikultúra, befogadás, nincs Soros-terv, ezeket a kulcsszavakat kell keresni, ha tudni szeretnénk, hol landolhattak a pénzek.

A Magyar Idők cikke azt tárgyalja, hogy Soros György az elmúlt években több mint 48 millió dollárt költött az amerikai közvélemény tájékoztatására. Ennek érdekében képzésre sem sajnálta a pénzt, újságíró-iskolákat, oknyomozó újságírást elősegítő képzéseket finanszírozott. Dollármilliók landoltak a Politico, a The New York Times, az ABC, a CNN, a BIZZ, a Times, az USA Today, a B1, a Sky News kiadójánál is – részletezi a cikk.

Soros médiahálózatáról több információ is kiszivárgott a DC Leaks orosz hekkercsoport révén, melyekből kiderül az is, hogy Soros harminc mainstream hírcsatornával rendelkezik csak az USA-ban, de a Huffington Post és a ProPublica leginkább baloldali témájú cikkeire is több mint nyolcmillió dollárt adott.

A Magyar Idők szerint mindezek után nem meglepő, hogy a világsajtóban rendszeresen jelentek meg a magyar kormányt és Orbán Viktort bíráló cikkek, melyeket átvett a hazai balliberális sajtó. A lap szerzője, Jurák Kata azt írja: a Soros-akták között megtalálták az EURobserver névre keresztelt programot, amiben Soros 132 ezer dollárral finanszírozta meg 128 „befolyásos cikk” közzétételét, a cikk körbejárta Európát, megjelent Ausztria, Belgium, Bulgária, Dánia, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Románia, Svédország, Hollandia, Lengyelország és az Egyesült Királyság sajtótermékeiben.

A „Radikális demokrácia Európáért” elnevezésű program pedig azért született, hogy az európai választásokról és politikákról folytatott vitában széles közönséget érjenek el és „maximalizálják a hatásokat”. Az olyan kisebb programok segítségével, mint például az iChange Europe és az olyan innovációk, mint a Vote Match Europe pedig arra szolgáltak, hogy az unió minden szegletében ellenőrzési rendszereket hívjanak életre – tárta fel a Magyar Idők.

A Magyarországot lejárató írások gyűjteménye, melyeket az  AFP, a New York Times, a Washington Post, a Financial Times közöl a magyar sajtószabadság eltiprásáról, a diktátor miniszterelnökről vagy éppen az antiszemita és fasiszta jelzővel illetett kormányról, meg arról, hogy mekkora nyomorúságban élnek a magyar emberek.

A DC Leaks által nyilvánosságra hozott többezernyi dokumentum néhány napig volt elérhető az internetes portálokon, ez a tény pedig már önmagában is eléggé beszédes arról, hogy a milliárdos a virtuális harctól sem riad vissza – írja a Magyar Idők.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink