Simicska eladja a teljes médiabirodalmát?

Hírek
Simicska Lajos médiabirodalma az elmúlt időszakban óriási veszteségeket termelt, ezért az üzletember valószínűleg fontolóra vette annak eladását – írta meg az Origo.

Az Origo információi szerint egy amerikai közvetítővel tárgyalt teljes médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, aki a Simicska-féle Index egyik igazgatósági tagja. Egy budapesti kávézóban találkoztak.

A cikkben a Magyar Narancs információ alapján rámutatnak, hogy Simicska médiumai óriási, többmilliárdos veszteséggel működnek. Az idei finanszírozási hiány eléri a 3 milliárd forintot. A Hír TV, a Lánchíd Rádió, az Index és a Magyar Nemzet szinte biztos, hogy a választások után már nem Simicskáé lesz. A lap úgy értesült, hogy Simicska Lajos ismerősei körében néhány hete már azt mondogatja: lehetetlen nyerni, ráadásul Vona Gáborban sem bízik annyira, mint korábban, és minden bizonnyal ő maga is Amerikába készül távozni.

A médiabirodalom olvasottsága és nézettsége folyamatosan csökken. A Magyar Nemzet 2015 februárja óta (amikor Simicska Orbán ellen fordult) az idei nyárra elvesztette olvasóinak közel 60 százalékát. A Heti Válasz egy év alatt 12 százalékot veszített, a Hír TV pedig már nem is publikálja nézettségi adatait, és a Lánchíd Rádió esetében is csökkent a hallgatottság. 

A Magyar Nemzetet kiadó Kft. a Magyar Narancs gyűjtése szerint 2016-ban összesen 762 milliós, a Hír TV pedig 771 milliós veszteséget termelt. Ehhez jön még hozzá a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió 100-100 millió forintos hiánya. Az Indexnek sem zárt jó évet 2016-ban: az adózott eredmény két évvel ezelőtt még plusz 275 millió forint volt, tavaly viszont 93 millió forint mínusz jött össze. Vagyis csak tavaly 1,7 milliárd forint mínuszt hozott össze a pénzember sajtóportfóliója. 

Simicska már egészen másra készül, mint eddig. A tavaszi bukásra, a milliárdos veszteségű médiabirodalom eladására, a kármentésre és a külföldre menekülésre – zárul a cikk az Origon.

Borítókép: Echo TV

Ezek is érdekelhetnek

További híreink