Seehofer nem kér az iszlámból

Hírek
Horst Seehofer igazi politikus. A 68 éves CSU-elnök tudja, hogy amikor a bajor tartományi miniszterelnöki székét felcseréli a szövetségi belügyminiszterével, valami olyat kell mondania, amire sokáig emlékezni fognak. Olyan mondatot választott, amely nemcsak számtalan német szívéből jön, hanem élesen szembe is megy a megroggyant hatalmú Angela Merkel bevándorláspárti politikájával.  

Seehofer szerint “Az iszlám nem tartozik Németországhoz!”. Ez a kézenekvő és határozott mondat éles vitát váltott ki Németországban. Merkel még a 2015. januári párizsi terrortámadások után mondta, hogy szerinte az iszlám Németországhoz tartozik. Berlin és Brüsszel az európai lakosság és képzett munkaerő csökkenését nagyszámú idegen népesség betelepítésével és “integrációjával” akarja lassítani. Mivel Európából a szükségesnél sokkal kevesebben érkeznek, ezért Európán kívülről hoznának ellenőrzötten és ütemezetten migránsokat.

Akkor még Sebastian Kurz akkori integrációért felelős osztrák kormánytag és Seehofer CSU-elnök is abban reménykedtek, hogy a Közel-Kelet és Ázsia képzett középosztálya jön csak Európába. 2015 elején még Kurz is úgy gondolta, hogy az iszlám Ausztriához tartozik. A CSU akkor még évi kétszázezres migránskvótát akart. Talán álmodni sem mertek arról, hogy a sor végén Afganisztán, Pakisztán, Nigéria és Szomália analfabéta fiataljai állnak.

Magyarországgal ellentétben a németeket és osztrákokat persze meg sem kérdezték, hogy akarják-e ezt a kulturális “gyarapodást”. Az osztrákoknak évi 37,500, a németeknek évi 200,000 migránst kellett volna befogadniuk. A sógorok tavaly októberben nemet mondtak erre a Soros-tervre.

Sokan azt gondolták, hogy Merkel és Seehofer csupán a “jó rendőr, rossz rendőr” játékot játsszák, így üzenve a mérsékelt jobboldali pártoktól elvándorló bevándorlásellenes szavazóknak. Az osztrák Kurz és a bajor Seehofer azonban jól ismerte fel a lakosság megváltozott hangulatát, és a jelek szerint valóban szakított a Willkommenskulturral.

Seehofer mondata azonban másról is szól, nevezetesen az önbecsülésről. Németország és Európa keresztény lényegéről, amit Merkel minap megismételt iszlámbarát mondata relativizál és felad. Ha a jövevények nem érzik az erőt és büszkeséget az európai életmód mögött, ne csodálkozzunk, hogy elszemtelenednek, és egyre több jogot követelnek maguknak. Muszlim világot csinálnak Európából.

Nekünk, magyaroknak nem kell lehajtott fejjel járnunk, és az “idegen szép”, vagy a Willkommenskultur jegyében feladni saját kultúránakat és életmódunkat. A németeknek lassan elnézést kell kérniük, ha disznóhússal főznek az iskolai konyhán, vagy ha hagyományos módon ünneplik a húsvétot, vagy a karácsonyt. Mi még európai módon élünk, és április 8-án arról döntünk, hogy ez így is maradjon-e?

Borítókép: Horst Seehofer új német belügyminiszter (b) és Angela Merkel újraválasztott német kancellár a parlament alsóházi ülésén a negyedik Merkel-kormány beiktatása napján, 2018. március 14-én Berlinben. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink