Se híre, se hamva az ellenzéki választási törvényjavaslatnak

Hírek
A “civilek” is olyan megbízható csapat, mint a baloldali pártjaik: se híre, se hamva az állítólagos választási törvényjavaslatuknak. Ráadás, hogy azzal fenyegetőznek: ha október 23-ig nem fogadja el a parlament a nem létező javaslatot, akkor irgum-burgum lesz!  

Ha a törvénytervezetet a képviselők nem fogadják el október 23-ig, akkor az általunk létrehozott Közös Ország Mozgalom hajlandó a polgári engedetlenség eszközeivel is nyomást gyakorolni a törvényhozásra – ezt jelentette be október elején Gulyás Márton a B1 blognak adott interjúban

Már majdnem egy hét eltelt a nyilatkozat óta, de a új választási rendszert követelő tüntizők hiába néznek rá minden egyes nap a parlament honlapjára, nem látják az irományok között az előterjesztett törvényszöveget. Nem az ő készülékükben van a hiba, hiszen a törvényjavaslat valamiért csak nem akar elkészülni. Pedig Gulyásék nagy dérrel-dúrral felállítottak ezért egy sátrat is az Alkotmány utca 1. száma alatt, a parlamenttel szemben, és nagy fantáziával megáldva “Agórának” nevezték el. Igaz, azt ígérték, hogy a forradalom és a szabadságharc hatvanegyedik évfordulójáig itt vitatkozgatnak majd különféle izgi dolgokról, de a sátrat már rég lebontották…

Pedig nagy dolgok történtek itt! Nyolc baloldali-liberális párt képes volt valamiben megegyezni: szeptember 24-án itt írták alá a választási törvényük alapvetéseit. Mélyenszántó nyilatkozataikban meg is ígérték, hogy majd ellenzéki képviselők a parlament elé terjesztik, annyit megtudhattunk, hogy német mintára szeretnék átalakítani a rendszert. (A mostani is a német mintán alapul, ezzel nem mondtak sokat.)

Október 9-én valljuk be – még akkor is, ha a fideszes képviselőkön eluralkodna a bolondéria, és támogatnák azt -, így azért elég nehéz lenne október 23-ig elfogadni egy új, kétharmados törvényt.

Így van ez, amikor a magukat komolyan vevő, de valójában teljesen outsider “civilek” összefognak a hozzájuk hasonló, teljesen inkompetens baloldali pártokkal.

A demokrácia nevében választási mozgalmat hirdetnek, vitafórumokat szerveznek a parlamenthez, majd a balliberális pártokkal  megegyeznek valamiről, amit – ígéreteik ellenére – azóta sem látott senki, belengetik, hogy beterjesztik a javaslatot a parlamentnek, de azóta egy mukkanást nem hallani a törvényről, és nyíltan elkezdenek fenyegetőzni: ha a kormányoldal nem fogad el egy nem is létező indítványt, akkor ők majd polgári engedetlenséget indítanak. Az elmúlt hónapokban egyetlen konkrét választási törvénnyel kapcsolatos elképzelést sem neveztek meg, úgy ütötték a tamtamot, hogy ők sem tudják, hogy miről is beszélnek.

Szánalmas, a baloldalon valóban tombol az őrültek háza.

Fotóforrás: Balogh Zoltán/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink