Schmidt Mária: Ne Fekete-Afrikát akarják megmenteni!

Hírek
Élesen bírálta Angela Merkel német kancellárt Schmidt Mária az ECHO TV Bayer show című műsorában, ugyanis meglátása szerint mind Olaszország, mind Spanyolország, mind pedig Görögország az euróövezet válsága, a 2008 után Európára ráerőltetett merkeli „válságkezelés” nyomán került kilátástalan helyzetbe. A történész a fő problémának azt tartja, hogy a nyugati döntéshozók ezen a stratégián nem is hajlandók változtatni, hanem úgy gondolják, hogy a közép- és kelet-európai EU-tagoknak szánt kohéziós keret elvonásával majd pacifikálni fogják a dél-európai országokat. A migrációs válság kapcsán Schmidt Mária úgy véli, az Európai Uniónak elsősorban Európa határain belül kellene egyenlő feltételeket teremtenie és nem a kontinensen kívülről beáramló embertömegek problémáját kellene orvosolnia - írja az ECHO TV online felületén.   

Konzervatív forradalmat tart szükségesnek hazájában Götz Kubitschek német publicista, könyvkiadó, politikai aktivista, az AfD főideológusa, aki Deutschland 2018: a széttépett ország címmel Budapesten, a Terror Háza Múzeumban tartott előadást. Schmidt Mária történész Bayer show című műsorunk vasárnapi adásában kiemelte: ami miatt Kubitschek kiveri a biztosítékot hazájában az az, hogy ő azt szeretné, hogy Németország német ország maradjon. Nálunk természetes, hogy az emberek egyetértenek azzal, Magyarország maradjon meg magyar országnak, de a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint a németeknél ennek az elvnek nyilvánosan nem szabad hangot adni. 

Schmidt Mária rávilágított, Németországban azért rettenetes a felháborodás az Alternatív Németországért nevű párttal kapcsolatban, mert a németek hozzászoktak ahhoz, hogy a második világháború óta kialakult egy pártstruktúra, ahol mindenki tudja, hol a helye, a bevett pártok közül pedig egyiknek sincs érdekében, hogy jöjjön egy új politikai formáció. 

A Terror Háza Múzeum főigazgatója érthetetlennek nevezte, hogy a nyugati döntéshozók, az Európai Unió vezetői számára nem jelent problémát az, hogy az EU keleti államai életszínvonalban jóval elmaradottabbak, mint a nyugat-európaiak.

Miért az afrikai gondokat akarják orvosolni? Miért nem először Európát próbálják meg egységesíteni? – tette fel a kérdést Schmidt Mária, aki szerint így megszűnhet az „agyelszívás”, vagyis, ha kelet-közép-európaiak nem az egyharmadát keresnék annak, mint amennyit megkaphatnak Németországban, Franciaországban vagy Hollandiában, akkor a belső kivándorlás kérdése megoldódna. 

Utalt arra, hogy Soros György néhány napja a menekültválság megoldása érdekében hitelfelvételre biztatta az Európai Unió tagállamait, s tulajdonképpen kiállt amellett, hogy Európának kell Fekete-Afrikát megmentenie.

Arra a felvetésre, hogy Magyarország számára a korábbiaknál csaknem a negyedével kevesebb kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában, Schmidt Mária kijelentette: ez az ötlet azért merült fel, mert Magyarország csatlakozása az Európai unióhoz valójában nem egy egyesülés volt, hanem ők szabtak feltételeket, nekünk pedig azokat be kellett tartani.

A mai napig úgy gondolkodnak rólunk, mint a potyautasokról, akiket nem tekintenek egyenrangú feleknek– tette hozzá. 

Schmidt Mária egyértelműen Angela Merkel hibás gazdaságpolitikáját tette felelőssé azért, hogy a 2008-as gazdasági világválságot a bankok és a bankárok szinte meg sem érezték, sőt tovább gyarapították vagyonukat, ugyanakkor a német kancellár erről nem is akar tudomást venni. (Merkel a bankárok kapzsiságával magyarázta, hogy elterjedt Európában a populizmus.)

Nagyon rossz politikus az, akinek tíz év kell ahhoz, hogy leessen a tantusz – emelte ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Schmidt Mária szerint, ha európai uniós szolidaritásról beszélünk, akkor az nem tud úgy működni, hogy minden lépésből csak a németek járjanak jól. A teljes beszélgetést alább megtekinthetik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink