Sargentini nem aggódik a púposra vert holland rendőrökért?

Hírek
A kettős mérce holland nagyasszonya a Mérce.hu-nak mondta el, hogy értünk, magyar állampolgárokért aggódik. Mindeközben egy holland rendőr áldozatául esik a Wilkommenskultur németalföldi nyelvjárásban elhangzó megfelelőjének.  

“A fő problémám a magyar kormánnyal szemben nem az, ahogyan a migránsokat kezeli, hanem az, ahogyan a saját állampolgáraival bánik” – mondta az Európai Parlament aktuális zöldpárti jelentgetője, Judith Sargentini a Mércének adott interjújában.

Megnyugtató, hogy aggódik még értem, magyar állampolgárért valaki, aki egy rendes országból jön, ahol az állam tiszteletben tartja az emberi jogokat. Hollandiában, mint minden ideális társadalomban, a rendőröket verik – a sokszínűség nevében – muszlim kisebbségiek. Míg a sokszínű társadalom egy másik üde színfoltja ezt röhögve videóra veszi. Nem baj, ha a rendőrnek nem az dolga, hogy hagyja magát megagyalni, mert így legalább az emberi jogok nem sérülnek.

Saját országa miatt tehát nincs miért aggódnia Sargentininek. Az pont olyan, mint amilyennek Magyarországot is szeretnék látni az elvbarátaival: egy multikulti bevándorlóország. Amely alkalmatlan a békés életre ugyebár. Ezt természetesen nem Sargenthini mondta, hanem egy honfitársa, Stef Blok holland külügyminiszter.

“Megkérdeztem erről már a minisztériumomat, de itt is felteszem a kérdést. Mondjanak egy példát egy olyan multietnikus vagy multikulturális társadalomról, ahol az őshonos lakosság még mindig él, és békésen élnek egymás mellett a felek. Én egy ilyet sem ismerek” – magyarázta Stef Blok.

Persze szerinte az olyan “idegengyűlölő”, társadalmak mint amilyenek mi vagyunk, még rosszabbak: “Sétáljanak csak végig egy prágai vagy varsói utcán. Nincsenek színesbőrűek. Hetek alatt eltűnnek, mert púposra verik őket. Nekik nincs életük ezeken a helyeken” – fejtette ki a holland külügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy “xenophob” kelet-európaiak miatt nem lehet bevezetni a migránskvótákat.

Szerintem meg Stef Blok sétálhatna végig egy utcán Almere város Haven kerületében Judith Sargentinivel andalogva, miközben helyi látványosságként megtekintik azt az utcaszínházat, amelyben púposra verik a rendőreiket. Nem mintha ez elvenné a kedvüket, hogy folyamatosan a kelet-európai országokat mocskolják…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink