Ronaldo elfoglalta Messi trónját

Hírek Figyelo.hu
A portugál labdarúgó visszavette a vezetést argentin kollégájától.

Ezúttal is összeállította a Forbes a legjobban kereső labdarúgók top10-es listáját, amelynek élén a nyáron a Juventustól a Manchester Unitedhez visszatérő Cristiano Ronaldo áll. A portugál klasszis egyben nem csak a futballisták, de a sportolók között is a legtöbbet viheti haza. Olyan nagyságoka előz meg, mint az NBA-sztár LeBron James, az NFL koronázatlan királya, Tom Brady, vagy a baseball-klasszis Bryce Harper.

Ronaldo leginkább a közösségi médiának köszönheti elsőségét a listán, ahol több mint félmilliárd követővel rendelkezik – a Facebookon 149 millió, az Instagramon 344 millió, a Twitteren 94,3 millió.

A 2021-2022-es idényben adózás előtt 125 millió dollárra számíthat, ebből 70 millió dollárt tesz ki a fizetése, a fennmaradó összeg személyes szponzorokon keresztül folyik be a kasszájába.

Reklámbevételekből csak Roger Federer (90 millió dollár), LeBron James (65) és Tiger Woods (60) keres nála többet.

Ronaldo attól a Lionel Messitől vette vissza a vezetést, akivel a pályán is nagy riválisok. A nyáron a Barcelonából a Paris Saint-Germainbe igazoló hatszoros Aranylabdás argentin 110 millió dollárt könyvelhet el a 2021-2022-es szezonban.

A dobogó legalsó fokára Neymar állhat fel. A szintén a PSG-ben játszó brazil 95 millió dollárt tehet zsebre.

A tíz legjobban fizetett labdarúgó összesen 585 millió dollárt vihet haza.

FIFA: tárgyalóasztalhoz kerül a kétévenkénti vb terve

(Borítókép: A Juventus volt portugál támadója, Cristiano Ronaldo (b) elmegy a Barcelona volt argentin csatára, Lionel Messi mellett az UEFA Bajnokok Ligája G -csoportjának Barcelona és Juventus közötti labdarúgó -mérkőzésén a Barcelona Camp Nou stadionjában, 2020. december 8 -án. (Josep Lago, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink