Rogán szerint M. Richárdnak fogdában a helye

Hírek
Nem ért egyet a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolásos ügy főszereplőjének, M. Richárdnak a házi őrizetével Rogán Antal - válaszolta az Origo megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki túl enyhének tartja a bíróság döntését. 

Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt és ezért viselni kell a felelősséget – fogalmazott az Origo kérdésére Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda elmondta, ahogy korábban Eva Rezesova szlovák milliomosnő esetében, úgy  most sem ért egyet a házi őrizettel. 

Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek – mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak” – tette hozzá. 

A miniszter ugyanakkor felhívta a figyelmet a két ügy közötti különbségre: Rezesova ugyanis szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja közismerten befolyással rendelkezett, így kikerült volna a magyar igazságszolgáltatás hatásköréből, és a szökés esélye is valós veszély volt. Most ebben szerinte más a helyzet. "Ez azonban nem indokolja a bíróság megengedő magatartását, szerintem a hatóságoknak fellebbezniük kell” – zárta nyilatkozatát a miniszter.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink