Rogán: Kitartunk a migrációval kapcsolatos álláspontunknál

Hírek
Eufóriával töltött el április 8-án este a jól végzett munka eredménye - így értékelte a Fidesz-KDNP kétharmados győzelmét a miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer showban. Rogán Antal szerint az újonnan megalakuló kormányban mindenki a hazáját és a politikai közösségét szolgálja a saját területén.

Rogán Antal szerint minden ciklus új problémákat hoz magával. Emlékeztetett: 2014-ben, amikor kormányt alakítottak, akkor még nem volt Európában migráció. Nem volt jelen ez az őrület, hogy le kell váltani a nemzetállamokat, és helyette Európai Egyesült Államokat kell létrehozni – emlékeztetett. 

Nekünk ki kell tartani a migrációval kapcsolatos álláspontunknál és ehhez már támogatottságunk is van – szögezte le a miniszter. "Lehetett azt mondani, hogy a népszavazáson nem voltak elegen, mert nem volt érvényes, vagy azt hogy a nemzeti konzultáció humbug, de a választási eredményt nem lehet letagadni" – jelentette ki Rogán Antal.

A magyar emberek nekünk adtak igazat, mi a régi céljainkat fogjuk képviselni.

A miniszterelnök kabinetfőnöke beszélt arról is, hogy "nem elég azt mondani, hogy nem akarunk bevándorlókat, hanem azt kell mondani, hogy amire ők a csodakenőcsöt kínálják, azokra vannak más megoldások." Hozzátette: a népesedési problémát úgy kell kezelni, hogy még erőteljesebb fókuszba kell állítani a családpolitikát a kormányzásban. A beszélgetés a 22. perctől tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink