Rogán Antal: A szavazók által megerősített erődre fog zúdulni a nemzetközi ágyútűz

Hírek
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert kérdezték a Pesti Srácok munkatársai. Többek közt a kampányról, az új kormányról, a Magyarországot érő nemzetközi támadásokról, valamint a jövő májusi Európai Parlamenti választásról is szó esett.

A kampánnyal kapcsolatban a miniszter kifejtette, hogy a jó kampánystratégia az, amit az emberek elfogadnak. Kiemelte, hogy a kormánypártok csináltak eredmény kampányt is, de nem titkolták mi a választás igazi tétje. Megértették mi a fontos a választók számára: hogy bevándorló ország leszünk-e vagy sem. Ennek megfelelően ezt helyezték a kampány középpontjába is.

Az április 8-i elsöprő Fidesz-KDNP győzelem ellenére, nem folyhat olyan nyugodt építkezés az országban, mint amikor Németországban negyedszerre választották meg Helmut Kohlt – állapította meg a Pesti Srácok. A szombati “mindenért, minden ellen” tüntetést látva úgy tűnik, naivitás nyugalmat remélni – vetette fel Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője.

A miniszter leszögezte, óriási európai vita folyik, ami a 2019 májusi EP választásokig csak fokozódni fog. Annak a választásnak a tétje pedig nem kevesebb, minthogy megmarad-e Európa európainak. Mindezeknek a fényében Orbán Viktor egy hatalmas gerenda a Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében. “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz hál’ Istennek egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani a magyarok döntése mellett, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem fogunk engedni és nagyon reméljük, hogy az európai parlamenti választás után új brüsszeli vezetés és józan brüsszeli politika következik” – fejtette ki Rogán Antal.

Elmondta véleményét a politikus a szombati tüntetésről is. Rendkívül mulatságosnak találta, hogy pont azok bizonyítják be, ma Magyarországon van szólásszabadság és demokrácia, akik szombaton azt skandálták, hogy ezek nincsenek meg. Az igazi gond a miniszter szerint, hogy a tüntetőket külföldről, nyilvánvalóan hátsó szándékkal hergelik. “Na ez már ellentétes a demokráciával és teljesen elfogadhatatlan” – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy megfigyelhető egy nemzetközi tendencia: “ahol nem a kiszemelt pártok győznek egy választáson, ott diktatúrát, csalást kiáltanak és megpróbálnak bizonytalanságot gerjeszteni”.

Simicska Lajosról, Jobbikról és Magyar Nemzetről csak annyit mondott, “nem Simicska tette tönkre a Jobbikot vagy a Magyar Nemzetet, hanem azok a jobbikos vezetők és újságírók, akik a saját akaratukból és jószántukból összeálltak vele és elfogadták a pénzét, támogatását és cserébe véghez vitték az utasításait. A bukásukat tehát saját maguknak köszönhetik”.

Az új kormányról szűkszavúan nyilatkozott. Szerinte 3-4 hét múlva már mindent meg fogunk tudni. Egy biztosat azonban kiemelt: “a magyarok nem csupán a Fidesz-KDNP-re adták a voksukat, hanem egyértelműen megválasztották az ország vezetőjét Orbán Viktor személyében”.

Borítófotó: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink