Rogán Antal: A sunnyogó ellenzéki pártok hergelik az embereket

Hírek
Érthetőnek nevezte Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az ECHO TV Bayer show című műsorában, hogy vannak olyan emberek, akik nem tudják elfogadni az április 8-i parlamenti választások eredményét, bár meglátása szerint a tüntetők jelentős része leginkább az ellenzéki pártokban csalódott. A tárcavezető felhívta rá a figyelmet, hogy az ellenzéki pártok, illetve a mögöttük álló médiumok a munkásságuk révén hozzájárultak ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP ismét kétharmados választási győzelmet aratott, most pedig ezek a pártok és a hozzájuk tartozó értelmiségi csoportosulások kifejezetten hergelik a tömegeket. 

Rogán Antal tűrhetetlennek és megbocsáthatatlannak nevezte, hogy az Országgyűlés alakuló ülésének napján a tüntetők egy csoportja rátámadt a református egyházi vezetőkre. A politikus meglátása szerint a düh és a harag valójában az ellenzéki pártok ellen irányul, amelyek folyamatosan hergelik az embereket, mégpedig azért, hogy ne róluk, ne az ő hibáikról legyen szó. 

Valójában mit követeltek a tüntetők? Azt követelték, hogy ne legyen alakuló ülés, mindenki adja vissza a mandátumát, de az ellenzéki pártok besunnyogtak a Parlamentbe és nagy büszkén átvették a mandátumaikat. Nekik a pénz és a hatalom mindennél fontosabb – hívta fel rá a figyelmet Rogán Antal. 
 
Azzal kapcsolatban, hogy nem csak a hazai ellenzék nem képes beletörődni a választási vereségbe, de az újabb kétharmados Fidesz-KDNP győzelembe nem nyugszanak bele uniós szinten, Rogán Antal kiemelte, az Európai Unióban hamarosan újra fogják osztani a kártyákat és az európai elitek leginkább attól félnek, hogy az emberek elmondhatják a véleményüket. Példaként hozta fel, hogy az európai pártok arra törekednek, ne a bevándorlás legyen a jövő évi európai parlamenti választás fő témája, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint azonban ez a kérdés megkerülhetetlen, s azért érdekli az európai embereket, mert a migrációról őket soha nem kérdezték meg. 
Az európai elitek ebben a helyzetben elhallgattatják azokat, akiknek más véleményük van és azt mondják, a bevándorlás kérdésében csak egyféle vélemény lehet, a píszí vélemény, a megengedő vélemény, hogy a bevándorlás jó, hogy a bevándorlókon segíteni kell, hogy azokat be kell engedni. Minden más véleményt billoggal kell ellátni
– jelentette ki Rogán Antal. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint az európai színtéren a liberális lapoknak és a liberális politikusoknak is az a célja, hogy Orbán Viktor véleménye ne jusson el az emberekhez. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink