Robotpincérnők állnak munkába Ernest Hemingway egykori törzshelyén

Hírek
Olaszország első, kínai gyártmányú robotpincérnői kezdik meg a héten műszakjukat egy liguriai éttermében, amelyet hajdanán két irodalmi Nobel-díjas alkotó, Ernest Hemingway amerikai regényíró és Eugenio Montale olasz költő is gyakran felkeresett.

Az életnagyságú robotok az észak-olaszországi Rapallo tengerparti város egyik éttermében fogják felvenni a rendeléseket és kiszolgálni a vendégeket, de most még csak tesztüzemmódban vannak.

A La Stampa című olasz lap szerint a robotok a múlt héten érkeztek Kínából és a Gran Caffe Rapallo tulajdonosa, Gabriele Hu maga szerelte össze és helyezte üzembe őket a hétvégén.

A robotok női hangon beszélnek, szenzoraik segítségével navigálnak az emberek és a tárgyak között, és kérésre énekkel köszöntik a szülinaposokat.

"Egy robot természetesen nem helyettesíti az emberi munkaerőt, de megkönnyíthet bizonyos dolgokat és segíthet a kollégáknak" – mondta a 30 éves Hu, hozzátéve, hogy a robotok hivatalosan szerdán kezdik meg a munkát az étteremben.

A tulajdonos hozzátette, hogy a két "új pincérnőnek" még nincsen neve és reményei szerint a vendégek segítenek majd a névválasztásban.

Fotók: newsmondo.it

Ezek is érdekelhetnek

További híreink