Revolut: az európai részvénykereskedelem is jutalékmentes lesz

Hírek
A digitális bank ügyfelei az Európai Gazdasági Térség területén mostantól több mint 70 Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, mindössze 1 euró minimális befektetési összeggel.

A Revolut ügyfelei az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén mostantól több mint 70 Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, mindössze 1 euró minimális befektetési összeggel, miután a cég az európai tőzsdéken jegyzett részvényekkel bővíti kereskedési platformját Magyarországon. A digitális bank 2023-ban az egész EGT-re kiterjesztette az Egyesült Államokban jegyzett részvényeinek és tőzsdén kereskedett alapjainak (ETF) választékát.

Újdonság, hogy az európai részvénykereskedelem is jutalékmentes lesz az adott limiteken belül, ráadásul a Revolut minden eszköz esetében bevezette az ismétlődő vásárlások lehetőségét.

A világszerte 35 milliót meghaladó ügyféllel rendelkező pénzügyi szuperapp számára ez egy újabb lépés, amellyel rugalmas lehetőséget kínál klienseinek a befektetéseik diverzifikálására. A felhasználók legalább 2200 amerikai tőzsdén jegyzett vállalathoz és

  • több mint 150 ETF-hez férhetnek hozzá,
  • valamint élő figyelőlisták,
  • kereskedési grafikonok és
  • piaci hírek segítségével valós időben ellenőrizhetik befektetéseik teljesítményét.

Az ismétlődő vásárlások lényege, hogy előre meghatározott időpontban és gyakorisággal – naponta, hetente vagy havonta – vehetnek részvényeket és ETF-eket.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink