Rengeteget neteztek a magyarok a mobiljukon

Hírek MTI
A tavalyi duplájára nőtt a mobilinternet forgalom karácsonykor – közölte a Magyar Telekom.

Több mint duplájára nőtt az idei karácsonyi időszakban a mobilinternet forgalom a Magyar Telekomnál a tavaly karácsonyi időszakhoz képest – tájékoztatott a társaság Márkakommunikációs igazgatósága pénteken.

Emlékeztetnek, hogy már tavaly december 24. és 26. között is 70 százalékkal nőtt a Telekom ügyfeleinek mobilinternet forgalma az előző év hasonló időszakához képest.

Ez azt jelenti, hogy évről évre egyre többen választják a karácsonyi jókívánságokhoz is okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, például az elektronikus levelet, a chat-et és a közösségi oldalakon elhelyezett posztokat – teszik hozzá.

A közlemény szerint mindhárom ünnepnapon nagyobb volt a forgalom, mint az átlag hétköznapokon, de 25-én és 26-án mobilneteztek a legtöbbet az emberek.

Ugyanakkor még mindig sokan választják a hagyományos SMS formátumot a karácsonyi jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente 5-15 százalékkal csökken.
Míg 2017-ben 6,3 millió, 2018-ban pedig 6 millió SMS üzenetet küldtek a Telekom ügyfelek rokonaiknak, ismerőseiknek az ünnepek alatt, addig az idén alig több mint 5,1 milliót – ismerteti a társaság közleményében.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink