Rengeteg részvényét vásárolta vissza a Magyar Telekom

Hírek Figyelo.hu

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a június 12-én közzétett rendkívüli tájékoztatása szerint részvény-visszavásárlási aukció keretében 5,2 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat – olvasható a Budapest Értéktőzsde oldalán.

A társaság 13,2 millió Magyar Telekom törzsrészvény visszavásárlására kötött szerződést 396,59 forint/darab átlagáron. Az elfogadott legmagasabb árszint részvényenként 400 forint volt, amelyen arányos allokációra került sor.

A beérkezett ajánlatok összértéke a bejelentett maximális érték közel négyszeresét tette ki. Az ügyletek teljesítését követően a Társaság tulajdonában lévő saját részvények száma közel 22 millióra nő.

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tartott, emiatt a tőzsdenap végéig felfüggesztette a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén. A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

(Borítókép: nathapol HPS, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink