Rengeteg embert kártalanított a kormány Czeglédy károsultjai közül

Hírek
Már 596 embert kártalanított a kormány azok közül, akiket Czeglédy Csaba szocialista politikus, Gyurcsány Ferenc ügyvédje becsapott - írja az Origo.

A lap értesülése szerint a kormány által kártalanítottaknak több mint 41 millió forintot fizettek ki eddig összesen. Ez azonban még mindig nem a teljes létszám és teljes összeg, a kártalanítási igények elbírálása ugyanis a kormányhivatalokban még zajlik.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

Tavaly decemberben határozott a kormány a baloldali bűnügy károsultjainak kártalanításáról. Így azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között végeztek munkát a Human Operator kötelékében, a kormány a kormányhivatalokon keresztül kártalanítja – írja az Origo.

Hozzáteszik: június végéig volt lehetőség a Kormányhivataloknál leadni a kár megtérítése iránti kérelmeket, ezek feldolgozása folyamatosan zajlik, vagyis az 596-os létszám (ami nagyjából az első júliusi hét végéig elfogadott kérelmek száma), és az összeg is még növekedni fog.
 

Borítófotó: Czeglédy Csaba ügyvéd, a baloldal szombathelyi városi képviselője (j) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai őrizetében várakozik a Szegedi Járásbíróságon 2017. június 15-én. A bíróság elrendelte egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, többmilliárd forintos adócsalással gyanúsított bűnszervezet kilenc tagja, köztük Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink