Rengeteg BKV-s dolgozó került karanténba

Hírek figyelo.hu

Meghaladta a 400-at a karanténban lévő munkavállalók száma, az elmúlt hetek során pedig több kollégájukat is elvesztették – írja a VG.hu a Blikk cikke nyomán. Gulyás Attila, metrós szakszervezeti vezető a lapnak azt mondta:

sokan tudnak legalább tíz halálos áldozatról.

A közlekedési társaság hangsúlyozza, hogy naponta fertőtlenítik a járműveket, illetve lekordonozták az első üléssorokat is, ugyanakkor a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint ez kevés, a járművezetők ugyanis – véleménye szerint – a nem itt, hanem a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust.

A Blikk azt is írja: nevük elhallgatását kérő BKV-dolgozóktól arról értesültek, hogy

a munkavállalók utoljára januárban kaptak két fekete BKV-s maszkot, illetve októberben és márciusban egydecis kézi fertőtlenítőt.

A BKV a körülmények javítása érdekében felmérést készített – elsősorban a forgalomirányítást végző dolgozók között –, aminek eredményeként az elmúlt héten kollégáink közül összesen 138 főt oltottak be a Szent Imre Kórházban.

A lap úgy tudja,

a kisebb létszámban irodistákat, forgalomirányítókat és ellenőröket foglalkoztató BKK-nál tegnap 77-en voltak koronavírusosak, 82-en meggyógyultak, 2-en meghaltak, 45-en karanténban vannak.

A lap szerint egyébként a Volán dolgozói között is terjed a vírus. Információik szerint az érdi volánbuszos kirendeltségnél 30-an vannak karanténban, a népligeti Volánbusznál 50 kollégáról beszélnek, a Budán dolgozó kék színű volánbuszos csapatnál 30 dolgozó érintett. A Blikknek a cég sajtóosztálya annyit elismert, hogy a harmadik hullámban náluk is emelkedik a megbetegedések és a hatósági karanténba kerülők száma.

(Borítókép: Védőmaszkot viselő utas száll fel egy villamosra a Széll Kálmán téren 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink