Rekordot döntött a LIDL az adományozásban

Hírek Figyelő
Minden eddiginél többet, összesen több mint 3 milliárd forint értékben adományozott élelmiszereket és egyéb nem élelmiszer jellegű termékeket a Lidl, ami a hazai diszkontláncok közül messze a legmagasabb érték. A vállalat támogatói programjának keretében havi szinten már több mint 110 ezer nélkülöző magyar embert támogat.

Tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben aktívan részt vevő áruházainak számát az elmúlt évben a Lidl Magyarország. Ennek köszönhetően szinte az összes Lidl áruházból – együttműködő partnerein keresztül – közvetlenül a boltból juttatják el a rászorulókhoz az értékesítésből kivont, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket. A vállalat az önkéntes felajánlás útján a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket, valamint pékárukat is a nélkülöző magyar családoknak adja, ami rendkívül nagy segítséget jelent számukra.

Az élelmiszeradományok minden esetben a helyi közösségekhez jutnak el, így a Lidl adományaiból az ország minden megyéjébe jut.

Az áruházlánc célja, hogy piacvezető élelmiszer-kiskereskedelmi láncként lehetőségeihez képest maximálisan segítse a rászorulókat. – Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a magyar gazdaság motorjaként működésünk minden területén a magyar családok partnerei legyünk, támogassuk a nélkülöző embereket és hozzájáruljunk a hazai gazdaság sikereihez – hívta fel a figyelmet Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A szakember szerint a 2022-es gazdasági évünkben már több mint 3 milliárd forint értékben juttattak el élelmiszeradományokat, ruhaneműket, tisztító- és tisztálkodószereket a rászorulóknak. Emellett a vállalat jelentősen hozzájárult a hazai egészségügy fejlesztéséhez, ami messze a legmagasabb a hazai diszkontláncok között. – Karitatív partnereinknek köszönhetően havi szinten már több, mint 110.000 rászoruló számára nyújtunk segítséget – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc a napi élelmiszermentés és az ünnepekhez kapcsolódó kampányai mellett egész éven át segíti a nehéz körülmények között élőket, amiben a legjelentősebb hazai karitatív szervezetek működnek közre. A vállalat évek óta támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet is többek között az egészséges táplálkozásba jól beilleszthető élelmiszerekkel, annak érdekében, hogy ezáltal hozzájáruljon a minőségi étkeztetés biztosításához és a beteg gyermekek gyorsabb felépüléséhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink