Rekordok a budapesti tőzsdén

Hírek
A Budapesti Értéktőzsde 194 milliárd forintos forgalommal zárta a decemberi kereskedést, a napi átlagforgalom pedig meghaladta a tízmilliárd forintot. Ugyanakkor rekordokkal teli év volt a 2017-es.

Az ünnepekkel teli és csupán 19 kereskedési nappal bíró decemberben összesen 194 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) azonnali részvénypiacán, ami elmarad az előző hónapban (297,8 milliárd forint) mért forgalomtól, ugyanakkor meghaladja a tavalyi év hasonló időszakában mért értéket (177,9 milliárd forint) – kaptuk a tájékoztatást a BÉT képviseletétől. Tavaly az egész éves átlagforgalom 10,7 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsdén, ami 17,5 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest.

Ide tartozik, hogy a BUX tavaly decemberben nem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt. A mutató a hónap során folyamatosan a 37-40 ezer pont között mozgott. Az év utolsó kereskedési napján, 2017. december 29-én volt a legmagasabb értékén, 39 377 ponton, azaz a BUX kis mértékű emelkedéssel zárta az első téli hónapot. A vezető részvények közül az OTP árfolyama tudott csak emelkedni decemberben. A papír árfolyama 6,6 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest és 10 720 forinton zárta az első téli hónapot. Forgalom tekintetében az OTP-t a Richter , a MOL és az OPUS követte, a Magyar Telekomban pedig 6,3 milliárd Ft-os forgalmat bonyolítottak a múlt hónap során. Egyébként szinte nem volt olyan hónap 2017-ben, mikor ne döntött volna újabb csúcsot a BUX index. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink