Rekordnyereség várható, lottólázban ég az ország

Hírek figyelo.hu
Az egész ország lottólázban ég, hiszen a múlt héten sem adtak fel telitalálatos szelvényt, így minden eddigi rekordot megdöntött az Ötöslottó várható főnyereménye. Magyarország legismertebb lottójátékán a jackpot 5,252 milliárd forint, amely láthatóan szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz – írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az Ötöslottó játékosokra, hiszen 34 hét után sincs telitalálatos szelvény. Az Ötöslottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ.

Így történhetett meg az, hogy

míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani 5,252 milliárdos rekord mindössze 34 hét után dőlt meg.

A megnövekedett érdeklődést a múlt heti alapjátékok száma is jól mutatja:

a heti átlagos 3,3 millióhoz képest az elmúlt héten több mint 5,7 millió alapjátékot játszottak meg a játékosok.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt. Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon”.

.

Borítókép: Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Január 4-től megújult tartalommal és látványvilággal debütál a képernyőkön a SzerencseSzombat. További változás, hogy 2020-ban a hatos lottó sorsolása is átkerül a Duna Televízió csatornájára, így a különböző lottójátékok sorsolása egy helyen lesz látható. (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink