Rekord a győri Audinál

Hírek Szajlai Csaba

A világ legnagyobb motorgyárában, Győrben 1 millió 620 ezer 767 erőforrás készült, míg a járműgyártásban 171 ezer 015 autó gördült le a gyártósorról, amely rekord a vállalat történetében. A vállalat a tavalyi évben 7,717 milliárd euró árbevételt ért el és 162,6 millió euró értékű beruházást hajtott végre. Ezzel az összberuházás értéke a vállalat alapítása óta elérte a 11,95 milliárd eurót, melynek köszönhetően az Audi Hungaria a magyar járműipar legnagyobb beruházója.

Az Audi Hungaria megtalálta a megfelelő válaszokat az elmúlt évek kihívásaira. A koronavírus és a félvezetőhiány okozta helyzetben mi a lehetőséget láttuk meg és tovább erősítettük üzleti területeinket. A gyártás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és beszerzés területén nyújtott kompetenciaalapú szolgáltatásainkra, melyet az egész Volkswagen konszern számára kínálunk. Az Audi Hungariára a jövőben nem kizárólag termelő vállalatként kell gondolni, hanem egy magas hozzáadott értéket biztosító, a munkatársai széleskörű szaktudására építő szolgáltatóra, amely aktívan alakítja a jövő mobilitását” – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke

Miként elhangzott, az ukrajnai háború érinti a vállalat alkatrész-beszállítását, de ezt egyelőre konszernszinten az Audi képes kezelni. Az Audi AG-nek több mint 80 beszállítója van Ukrajnában. A termékek, így a győri autók oroszországi exportját leállították, ez minden bizonnyal hat majd a vállalat bevételeire, de ez nem lesz drámai – hangsúlyozta Alfons Dintner. A vállalat a menekültek megsegítésére 100 millió forintot adományozott hazai segélyszervezeteknek. Közben az Audi lett Magyarország egyik legnagyobb munkaadója is: mintegy 12 ezren dolgoznak már a cégnél.

(Borítókép: 2018.07.24. Az Audi Hungaria Zrt. új, elektromos motorokat gyártó győri üzemcsarnoka az avatás napján, 2018. július 24-én. (Móricz-Sabján SImon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink