Rangos elismerést kapott a Mol

Hírek Figyelo.hu

Ismételten beválasztották a Molt a Down Jones Fenntarthatósági Világ Indexébe (DJSI) az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmensben – olvasható a Világgazdaság oldalán.

A 2020-as index felülvizsgálat során már az ötödik egymást követő alkalommal szerezte meg ezt az elismerést a hazai olajtársaság.

Az előző évekhez képest a Mol tovább javította pontszámait, és az éves fenntarthatósági vizsgálatot követően az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmens felső 10 százalékába került fenntarthatósági teljesítménye alapján. Közép-Európában a Mol továbbra is élen jár a fenntarthatósági célok megvalósításában, és egyedüli európai fejlődő piaci tagja az indexnek.

Büszkék vagyunk arra, hogy fenntarthatósági erőfeszítéseink elismeréseként ismét bekerültünk a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexbe. Fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előre lépni.

Az indexbe való bekerülés elismerés minden munkatársunknak és partnerünknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a Mol transzformációjához az alacsony karbonkibocsátású világ felé vezető úton – mondta Simola József, Mol-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A DJSI indexet olyan vállalatok kiválasztására hozták létre, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul, így a DJSI tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak.

(Borítókép: 2020.04.01. Budapest MOL benzinkút (Teknős Miklós, Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink