Ralizik a friss hírre a Kulcs-Soft

Hírek figyelo.hu

Majdnem 40 százalékkal nőtt az idei első félévben a Kulcs-Soft nettó profitja, közel 292 millió forintra – derült ki a vállalat csütörtök délelőtt megjelent üzleti beszámolójából. Az informatikai cég bevételei is jelentősen nőttek 964 millió forintra, ami az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva mintegy 17 százalékos bővülést jelent. A főbb sorokon belül az üzemi nyereség is látványosan, 49 százalékkal ugrott meg.

A befektetők díjazták is a jelentésben megismert eredményeket.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett papírok árfolyama szerén forgalom mellett több mint hét százalékos ralit mutat ma délelőtt.

Ezzel a részvények 1700 forint fölött forognak, ami mintegy háromhetes csúcsot jelent.

A cégvezetés szerint bár a pandémia az élet minden területén, így a vállalatokra is jelentős hatást gyakorol, ebben a helyzetben a technológia cégek képesek leginkább stabilitásukat megőrizni. A menedzsment úgy látja, hogy a cég ügyfélkörüket tovább bővítve megerősödve tovább tudja folytatni tevékenységét. Hozzátették, hogy a meglévő termékeik folyamatos fejlesztése mellett folytatódott az új, negyedik generációs szoftverük fejlesztése is.

(Borítókép: Kulcs-Soft, a vezető ügyviteli szoftver gyártó cég sajtótájékoztatót tart az első féléves tőzsdei jelentéséről. 2017.09.19 (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

További híreink