Raktárból Szupermalom Felvidéken

Hírek
Varga Tibor huszonnégy évvel ezelőtt álmodta meg testvéreivel, hogy a nyolcvan százalékban magyarok lakta felvidéki Gútán újjáéleszti az ipari gabonaőrlést. A Figyelő TOP200 Gálán októberben díjazott Vitaflóra malomipari alapítójával és fiával, Varga Leventével beszélgettünk, és az üzemben is körülnézhettünk.

Gúta a Kárpát-medence egyik legjobb búzatermelő vidékén fekszik, a csallóközi és a mátyusföldi régió gazdái valaha mind odavitték a gabonájukat. A csehszlovák kommunista államvezetés viszont máshova kezdett el malmokat telepíteni.

Levente büszkén mutatta be a korszerű felszereltséggel rendelkező üzemet, ahol minden munkafázis automatizált. Az alkalmazottak pedig, a többi szlovákiai, hasonló szektorban dolgozóhoz képest 20-30 százalékkal jobb fizetést kapnak.

Varga Tibor mesélt arról, hogyan akarta már őket tönkretenni a konkurencia, és arról is beszámolt, hogy pályázik-e a magyar kormány Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési támogatására. Interjúnkat a Figyelő december 7-i olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink