Rácz Jenő séfnek és a Costes Groupot alapító Gerendai Károlynak közös vállalkozása a Rumour étterem. A külföldről hazatérő, egy itthoni televíziós tehetségkutató főzőshow népszerű zsűritagjának első magyarországi étterme, a hazai éttermi kínálatban újszerűnek számító egyedi „chef’s table” koncepcióval várja a vendégeit. A Rumour, a budapesti éttermi élet első, a séf személyére építő, őt a központba helyező étterme, amely nem csak a vendég gasztronómiai érzékeire kíván hatással lenni.
A vendégeket a látványkonyhát körülvevő pult köré ültetik, és a vacsorát a séf, a sommelier és az egész éttermi személyzet vezetésével kísérik végig, egyfajta közösségi érzésre építve. Az étterem saját meghatározása szerint gasztrószínháznak nevezi a vacsoráit, ennek megfelelően a gasztronómiai élményt kiegészítő elemekkel, gegekkel jeleníti meg. A Rumour ételkínálata az ismert, jól érthető és beazonosítható, biztonságos, klasszikus fine dining stílust képviseli, olykor formabontó tálalással.

Fotó: Dining Guide
Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. A cukrászdák közül a Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át díjat, az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett, amely a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és felesége, Ágnes családi vállalkozása.
Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakács Teljesítményéért, az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin étterem fiatal séfje, Pallag Dávid lett, a Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin, akinek nevéhez olyan legendás vendéglátóhelyek fűződnek, mint a Gerbeaud és az Onyx.
Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét Budapesten, a Matild Palace-ban. A Spago Budapest konyháját a komoly szakmai múlttal rendelkező Szántó István séf vezeti, akinek prezentációjában 2022-ben, az Oscar-gálák történetében először ikonikus magyar ételeket is kóstolhattak a vendégek.
Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.
Borítókép: Dining Guide