Putyin megnézte a rettegett orosz rakétákat, amik leszakítják az ukrán tankok tornyait

Hírek vg.hu
A nagy hatékonyságú robbanófej révén elképesztő pusztításra képes a „krizantém” nevű orosz rakéta, amely hatótávolsága 10 kilométerre nőtt a legutóbbi fejlesztés nyomán. Vlagyimir Putyin meg is nézte a rettegett orosz rakétákat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is megnézte azokat a feljavított képességű orosz rakétákat, amelyek valósággal letépik az ukrán tankok tornyait.

Az Mi-28NM helikopterhez készült „krizantém” nevű rakéta hatótávolsága 10 kilométerre nőtt a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően, miközben egyéb paraméterei nem változtak – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Putyin egyeztetett a helikopterpilótákkal is

Ez a 2005-ben hadrendbe állított, és azóta továbbfejlesztett rakéta immár képes olyan hatásra, hogy szinte letépi az ukrán tankok tornyait –

nem a tank muníciójának felrobbanása, hanem a krizantém nagy hatékonyságú robbanófeje miatt.

A jelentések szerint Putyin egyeztetett még a helikopterpilótákkal és a kiképzésen részt vevő katonákkal, továbbá megnézte az Mi-28NM mellett az Mi-8-as helikoptert is.

Folytatódik a sorozás – emelt korhatárral

Az orosz elnök tavaszi sorozásról aláírt rendelete szerint 150 ezer embert hívnak be a hadseregbe: minden 18. életévét betöltött férfi köteles egyéves katonai szolgálatot teljesíteni, vagy annak megfelelő kiképzésben részesülni a felsőoktatás képzés alatt.

A hírrel kapcsolatban a Reuters emlékeztetett: az orosz parlament alsóháza, a duma tavaly júliusban döntött arról, a sorozási életkor felső határát 27 évről harmincra emelik; a törvény január 1-jén lépett életbe.

Ennek megfelelően április 1. és július 15. között 150 ezer 18–30 év közötti férfit hívnak be katonai szolgálatra.

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink