Provokátort menteget az ellenzéki sajtó

Hírek
A 444 nevű sorosista portál áldozatként állította be azt a 21 éves fiatalt, akit a rendőrök provokáció miatt előállítottak. A fiatalember sztoriját hangfelvétellel is megtámogatta a Soros-blog, azonban újabb részletek kerültek napvilágra, melyek már árnyaltabb képet festenek a történtekről.

Az előállított diák a Soros-blognak eljuttatott hangfelvétellel igyekszik alátámasztani meséjét, hogy a rendőrök bántalmazták őt, pedig ő aztán ártatlan, mint a ma született bárány. A komplett ellenzéki sajtó átvette a történetet és bele is kezdtek a tőlük megszokott mosdatásba.

Nincs is ebben semmi meglepő, de előkerült egy videófelvétel, melyen világosan látszik, hogy a fiatalember folyamatosan provokálta a rendőröket, akik emiatt előállították. A felvételen az állítólagos áldozat felemeli a gördeszkáját, mintha ütni készülne és közben trágárul ordibál a rendőrökkel.

A Soros-blog elkeseredett kapálózását, hogy mentegesse a tüntetőt, tökéletesen összefoglalja a következő mondat: „A keze közben hátra volt bilincselve, de így is volt annyi mozgástere, hogy kipiszkálja a nadrágzsebében lévő telefonját és elindítson rajta egy hangfelvételt, majd a készüléket betuszkolja a dzsekije zsebébe” – írja a sorosista portál.

Hátrabilincselt kézzel elővenni a telefont, hangfelvételre állítani, majd kabátzsebbe tuszkolni, finoman szólva is igencsak nagy kézügyességre vall. Persze lehet, hogy a fiatalember valamikor artistának készült, ezért volt ennyire hajlékony.

Viszont az i-re a pontot, ki más, mint Gyurcsány Ferenc tette, aki egy Facebook-bejegyzésben kelt ki a „rendőrségi brutalitás” ellen. Igen, az a Gyurcsány, aki 2006-ban lovasrohamot indíttatott, az a Gyurcsány, aki emberek szemét lövette ki, az a Gyurcsány, akinek rendőrsége viperákkal és letakart azonosítókkal rontott a magyar emberekre. Azt eddig is tudtuk, hogy Gyurcsány Ferenc arcbőre vastagabb, mint a szovjet katonai csizmák talpa, de minimum vérlázító, hogy pont ő beszél rendőrterrorról.

A rendőrség profin kezelte a helyzetet, mindent megtettek, hogy ne történjen erőszakos cselekmény, a túlkapásoktól pedig rendkívüli önuralommal tartózkodtak. Gyurcsány talán jobban tenné, ha felfrissítené a memóriáját és megpróbálna tükörbe nézni, mielőtt megint böszmeségeket írogatna.

Borítófotó: A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak a Szabadság hídon 2018. december 14-én.
MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink