Pride helyett

Hírek
Amikor a Kossuth térről nekilódul a forrongó menet, hogy feltüzelje a kedélyeket, mi semmiképpen ne álljunk be a rendőri védelmet idén elutasító LMBTQI-sokat inzultálók csordájába. Semmiképp, ugyanis éppen ez a szándékuk.  

A provokáció lényege, hogy a nemileg és szexuális szokásaikban nem-mások rajtuk töltsék ki az általuk gerjesztett indulataikat. Leghőbb vágyuk egy szaftos tudósítás a köröttük nyüzsgő globáltelevíziók valamelyikén, vagy inkább mindegyikén. Hogy az egész – miként mondják – művelt világ élőben láthassa, amint az orbáni diktatúra egyik kiszolgálója kezet emel valamelyik jogaitól megfosztott LMBTQI-s védtelenre. Vért! „A vértől nem kell félni. A vér acél. Erősíti a szívet, erősíti a proletár öntudatot. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz, mely igaz jövőhöz vezet bennünket” – szónokolta Szamuely Tibor 1919 húsvétján. Mert összenő, ami összetartozik.

Mi szervezzük meg saját békés menetünket! Az élén frissiben esküdött párokkal. Gyönyörű menyasszonyi fátylakkal, virágokkal a gomblyukakban, csinos koszorús lányokkal. Mögöttük pedig kismamákkal, kispapákkal, apróságokkal a nyakban, babakocsikban gőgicsélő picikkel, büszke nagyszülőkkel, dédikkel.

Induljunk bárhonnan is, érkezzünk a Kossuth térre, miután ismét a miénk lehet, miután kivonult onnan a genderáj.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink