Pride-ellenes véleményéért kirúgták az egyetemről a katolikus papot

Hírek
Egy skót egyetem kirúgta katolikus káplánját, mivel olyan misét tartott, amelyben felszólalt a város pride felvonulása ellen. Az egyetemet pedig az sem érdekelte, hogy diákjai kiálltak a pap mellett.

A Glasgow Caledonian Egyetem (GCU) vezetősége háborodott fel azon, hogy Mark Morris atya – aki az intézmény káplánja is – misét tartott, ellensúlyozandó a pride felvonulás Isten elleni támadásait. Mindezt tette saját gyülekezetében, nem az iskola keretei között. Az egyetemi vezetés ennek ellenére azonnali hatállyal menesztette. Indoklásuk szerint Morris atya hozzáállása nem tükrözi az intézmény kiállását az egyenlőség és sokszínűség mellett.

Az oktatási intézmény vezetése abba már nem gondolt bele, hogy a pap kirúgásával nem éppen a hőn áhított sokszínűséget segíti elő. Ahogy a véleményszabadság területén is bőven felmerülnek kételyek az intézkedés kapcsán. Az eset ismét jól példázza a már jól ismert liberális véleményterrort. De végre ez feltűnt a diákoknak is.

Az egyetem hallgatóinak egy része a Facebookon állt ki Morris atya mellett – írja a Daily Wire. Arra kérték az intézmény vezetőségét, hogy vizsgálják felül elhamarkodott döntésüket. A fentebbi érveken kívül a hallgatók felháborítónak találták azt, hogy azért rúgtak ki egy katolikus papot, mert a katolikus tanítások és hit szerint cselekedett.

Közleményükben kifejtik emellett: Morris atya sohasem ítélte meg az embereket szexuális irányultságuk miatt, sőt mindenkit szívesen látott miséken, közösségi összejöveteleken vagy bármiféle más programon. Egy kedves óriásként jellemzik a diákok, aki minden felebarátján saját ereje és tudása szerint segít.

Borítófotó: dailywire.com

Ezek is érdekelhetnek

További híreink