Pozitív lett Emmanuel Macron koronavírustesztje

Hírek Figyelo.hu

Emmanuel Macron francia elnöknek csütörtökön pozitív lett a koronavírustesztje, ezért 7 napra önkéntes karanténba vonul – írja a CNN.

A Francia Köztársaság elnökének pozitív lett a csütörtöki Covid-19 tesztje, miután az elsődleges tüneteket követően megvizsgálták az államfőt

– írják a közleményükben. A jelenleg érvényes francia szabályozásoknak megfelelően Emmanuel Macron elnök 7 napra önkéntes karanténba vonul, ahonnan távmunkából fogja ellátni kötelességeit. Felesége Brigitte nem mutat tüneteket, elővigyázatosságból azonban hasonló módon önkéntes izolációba vonul.

Macron egy kifejezetten elfoglalt héten van túl, szerdán például a portugál miniszterelnökkel, António Costával vett részt hivatalos ebéden, majd beült egy kabinet ülésre is.

Kedden pedig a Nemzetközi Vöröskereszt elnökével, Peter Mauerrel tartott megbeszélést, míg hétfőn Pedro Sanchez spanyol miniszterelnökkel volt találkozója. Továbbá Charles Michel az Európai Tanács elnöke és Jean Castex francia miniszterelnök is önkéntes izolációba vonulnak, mivel kontaktáltak Macronnal a hét folyamán.

Franciaországban szerdán 17 615 új fertőzöttet mutattak ki, és 289 halálos áldozata volt a világjárványnak. Így a francia fertőzöttek száma átlépte a 2,4 milliót, míg a halottak száma 59 361 fő volt.

(Borítókép: Hans Lucas, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink