Pénzt követelhet hazánktól a Soros-egyetem

Hírek
A politikai nyomásgyakorlás nem jött be Soros egyetemének, így pénzt szeretnének kapni a magyar kormánytól, ezért kártérítés pert is indíthatnak.

A CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt a Népszavának elmondta: a költözés anyagi költségekkel jár majd, ezért szeretnének pénzhez jutni a kormánytól. Mint ismert, a CEU-nak problémái akadtak a magyar törvényekkel, s ahelyett, hogy orvosolták volna a problémát, politikai üggyé gerjesztették a jogi vonatkozású helyzetet.

Soros egyeteme így Bécsbe költözik, de mégsem: képzéseinek négyötödét viszik el az osztrák fővárosba, a magyar akkreditációjúak maradnak hazánkban.

Meglepő, hogy az intézmény pénzt szeretne kapni. Ilyenkor nem állja Soros a számlát?

Az egyetem hétfőn jelentette be, hogy elköltöznek Magyarországról, az azt megelőző szimpátiatüntetések nem sok embert mozgattak meg.

Szintén a CEU-hoz kapcsolatos friss hír, hogy Krómer Patrik, a Momentum aktivistája egy videóban arról beszélt, a képzések több millióba kerülnek a Soros-egyetemen, de az összeg mérsékelhető, ha az ember aktivista, vagy egy antifasiszta szervezet tagja – írja a Magyar Idők.

A momentumos hozzátette: sokszor felülről szervezték az úgynevezett „civil"tüntetéseket. 

 

Borítókép: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Ezek is érdekelhetnek

További híreink