Péntektől csökken a dízel üzemanyag ára Magyarországon

Hírek vg.hu
Hosszú idő óta újra csökken az üzemanyag nagykereskedelmi ára. Összességében azért továbbra sem szívderítő a helyzet a benzinkutakon.

Ha nem is markáns, de mégiscsak fordulat következik a magyar üzemanyagpiacon – derült ki a Holtankoljak.hu adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis péntektől hosszú idő óta újra csökken a nagykereskedelmi ár, igaz, csak a gázolaj esetében. De ez is valami, hiszen legutóbb január 10-én, másfél hónapja következett be üzemanyagár-csökkenés a dízel esetében. Most pénteken tehát újabb ármérséklődés következik: bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe a gázolaj beszerzési ára.

Ezzel a végére is értünk a jó híreknek, a benzin ára ugyanis a héten már biztosan nem változik. Így aztán az átlagárak tekintetében az alábbiakra számíthatnak a sofőrök a töltőállomásokon a hét második felében:

  • 95-ös benzin – 618 forint/liter,
  • gázolaj – 657 forint/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, a kutakon jellemzően ennél 4-5 forinttal alacsonyabb a literenkénti ár. Ugyanakkor például az autópályás töltőállomásokon már több tíz forinttal magasabb.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Ezek is érdekelhetnek

További híreink