Példátlan támogatás jön jövőre a fiataloknak

Hírek figyelo.hu

Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: a kormány bevezeti a 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentességét – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán a Facebookon megosztott videójában.

2022-𝒃𝒆𝒏 𝒐𝒍𝒚𝒂𝒏 𝒕𝒂́𝒎𝒐𝒈𝒂𝒕𝒂́𝒔 𝒗𝒂́𝒓 𝒂 𝒇𝒊𝒂𝒕𝒂𝒍𝒐𝒌𝒓𝒂, 𝒂𝒎𝒊𝒍𝒚𝒆𝒏 𝒂𝒛 𝒐𝒓𝒔𝒛𝒂́𝒈 𝒕𝒐̈𝒓𝒕𝒆́𝒏𝒆𝒕𝒆́𝒃𝒆𝒏 𝒎𝒆́𝒈 𝒔𝒐𝒉𝒂.

✅ Bevezetjük a 25 év alatti…

Posted by Szentkirályi Alexandra on Tuesday, February 16, 2021

A támogatás egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet jelent.

Ez pedig a legjobbkor jön, ugyanis akkor van a legnagyobb szükség a támogatásra, amikor valaki elkezdi a karrierjét, az első vállalkozásba kezd, vagy éppen családot alapít – mondta Szentkirályi Alexandra.

A koronavírus-járvány szinte egyik országban sem kímélte a fiatalokat és több százezren váltak munkanélkülivé Európában.

Magyarországon azonban ez nem így történt, hiszen itt a kormány megvédte a fiatalok munkahelyeit is, például a gazdaságvédelmi akciótervvel vagy bértámogatással.

Szentkirályi az szja-mentességet a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontjának nevezte, ami évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

Ez amellett, hogy segít és ösztönzi a munkavállalásukat, jelentősen növeli a bevételüket, megkönnyíti a mindennapokat. Az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széles körű otthonteremtési és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok előttük járó generációnak nem adatott meg – írja a szóvivő.

(Borítókép: G-Stock Studio, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink