Parragh László kitért a gazdasági folyamatokra is, elárulta: előfordult, hogy a válság alatt hajnali háromkor is egyeztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy mit kellene csinálni. A veszélyhelyzeti kormányzás sikeres volt, hiszen gyors intézkedéseket lehetett hozni, ezzel munkahelyeket, cégeket megmenteni. Mindez nem valósulhatott volna meg stabil gazdaság nélkül, amely kevésbé szenvedte meg a válságot, mintha 2009-ben érte volna hasonló hatás.

A végeredmény igazolja, hogy helyes irányba mozogtunk

– jelentette ki Parragh László, aki ugyanakkor élesen bírálta a Magyar Nemzeti Bank több intézkedését is, például a Növekedési Hitelprogram leállítását, amelyet csak a Széchenyi Kártya Program megduplázásával sikerült kompenzálni, illetve az inflációval kapcsolatban is kijelentette, hogy a jegybank túlzottan optimista.

Az infláció Magyarországon az egyik legmagasabb és nagyon rossz ötlet azt feltételezni, hogy később majd minden jobb lesz ezen a területen, mert ez nem igaz. Erre kiemelten oda kell figyelni.

A járvány felgyorsította a változtatás szükségességét, annak rugalmas kezelését. A vírus egy figyelmeztetés az emberiségnek, hogy nem fogunk tudni úgy élni, ahogy előtte éltünk. A járvány miatt sok millió ember halt meg és sok millió ment tönkre. Ma az útkeresés szakaszában vagyunk. Az önellátást újra kell gondolnunk. 30 éve azt mondták, ez Rákosi gazdaságpolitikája. Ma már máshogy látjuk. Kell gyógyszer, kell saját vakcina, mert ha baj van, akkor elviszik a termelést, és sok-sok minden mást is az országból. Ebben is gyorsnak és hatékonynak kell lennie az államnak – tette hozzá Parragh László.