Paks II: nem csak az erőműnek, a térségnek is fejlődnie kell

Hírek
Hogy elvárható legyen a komoly teljesítmény, a dolgozók kulturális és szabadidős igényeit is ki kell elégíteni.

A paksi atomerőmű bővítésére való felkészülést szolgáló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős Süli János tárca nélküli miniszter Szekszárd polgármesterével.

Az erőmű bővítéséhez nemcsak Paksot kell fejleszteni, hanem a régiót, benne a megyeszékhelyet – közölte Süli János, megjegyezve: ha komoly teljesítményt várunk el az atomerőmű építésében és üzemeltetésében, annak feltétele az is, hogy a dolgozók kulturális és szabadidős igényeit ki tudja elégíteni a régió.


Ács Rezső, Szekszárd polgármestere

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere arról beszélt, a megyeszékhely készül arra, hogy ellátó rendszere kiszolgálja a Paksra érkező dolgozókat, és szakképzett munkaerőt biztosítson a beruházáshoz. Ez utóbbi érdekében összehangolják a helyi szakképzést az egyetemi kar tervezett képzéseivel. Ismertetése szerint Szekszárd a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból is számos turisztikai, közlekedési projekteket valósít meg, amelyek kapcsolódhatnak a paksi beruházáshoz.

A megállapodás szerint a felek kiemelten kívánnak együttműködni a gazdaság- és térségfejlesztés, munkahelyteremtés és képzés terén, közös tevékenységük kiterjed az egészségügyi, a kulturális, sport- és turisztikai fejlesztésekre is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink